Rally de Portugal: Sebástien Ogier i fullt attackläge

Sébastien Ogier lämnar för den sista dagen av Rally de Portugals attack. Fick 4,9 sekunder till ledaren och Jari-Matti Latvala och kastade inte handduken till marken.

Morgondagen kommer inte att passa för svaga hjärtan. Den regerande världsmästaren, Sébastien Ogier, fick sin tredje seger i Vodafone Rally de Portugal-specialerna och minskar gapet till loppets ledare. Volkswagen-föraren fick 4,9s från sin lagkamrat Jari-Matti Latvala som alltmer ser sin ledning i riskzonen.

De två är åtskilda med bara 9,5 sekunder när det återstår tre etapper innan den portugisiska WRC-resan avslutas. Allmänheten som har rest en masse för att titta på Rally de Portugal har i denna Volkswagen Vs Volkswagen hemmagjorda duell ännu en anledning till intresse.

Med detta resultat övervann Ogier Kris Meeke som tappade från andra till tredje. Britten från Citroën gjorde fjärde gången bakom Andreas Mikkelsen (utvald bild). Även norrmannen från Volkswagen närmade sig pallen. Det är 1,1 s från Meekes plats.

Rally de Portugal SS11 2015-3-10 (28)

Hayden Paddon studsade tillbaka och gick om sin lagkamrat Dani Sordo i den förra specialen. I den senare träffade han en sten och skadade växellådan på sin Hyundai i20 WRC. Tappat olja och även en placering i tabellen. Han överlät posten till spanjoren igen.

Fords Ott Tanak var femma i sektionen och behåller samma placering totalt sett. Estonian har för övrigt den konsoliderade positionen. Han är 50 sekunder från Mikkelsen och har en 45s ledning över Sordo.

I WRC2 fortsätter Nasser Al-Attiyah att dominera med sin Fiesta RRC. Den här gången vann han specialen och vann 24 sekunder över Esapekka Lappi, som slutade dagen tvåa i klassen, 49 sekunder efter ettan. Pontus Tidemand, i den andra officiella Skodan, ligger på sista plats på prispallen och har Stéphane Lefebvre, i Citroën, på fjärde plats, på 16 sekunder.

Bilder: André Vieira/Thom Van Esveld – Ledger Automobile

Rally de Portugal: Sebástien Ogier i fullt attackläge 30568_2