Крис Харис ще пилотира в Blancpain GT

Anonim

Крис Харис, един от новите водещи на Top Gear, ще се присъедини към екипа на Team Parker Racing в серията Blancpain GT, карайки Bentley Continental GT3.

На 41 години британецът Крис Харис, един от най-известните журналисти в автомобилния свят, беше обявен за следващия пилот на Team Parker Racing в категорията GT3 Pro-Am Cup на Blancpain GT Series. Така Харис ще се присъедини към отбора, спечелил титлата, заедно със съотборниците си Дерек Пиърс и Крис Купър.

ВИЖ СЪЩО: Крис Харис тества светата троица в Портимао

„Ако някой ме попита преди година какво ще бъде мечтаното ми състезание за 2016 г., отговорът ми щеше да включва Bentley Continental GT3, Стюарт Паркър и моя дългогодишен приятел Крис Купър. И сега това се случи”, каза Крис Харис. „Видях как се произвежда прототип преди две години и оттогава исках да карам такъв. Да имаш привилегията да правиш това с Team Parker е фантастично.”

Bentley-Continental_GT

„Категорията GT3 е най-интересното и разнообразно състезание, което съществува и мисля, че с този отбор ще мога да се боря за титлата. Просто трябва да си напомня, че преобръщанията са за камерите на Top Gear, а не за пистите...” заяви Крис Харис.

Следвайте Razão Automóvel в Instagram и Twitter

Прочетете още