Aquesta és la millor primera volta de la història de la Fórmula 1

Ayrton Senna és per a molts el "millor conductor de tots els temps". Un títol que es recolza en un moment de geni com el que va jugar el pilot brasiler fa exactament 23 anys (NDR: a la data de publicació original d'aquest article), l'11 d'abril de 1993, a la primera ronda del Gran Europeu. Premi a Donington Park.

Després d'un cap de setmana marcat per un temps inestable, de vegades sec i de vegades humit, la cursa s'ha acabat celebrant sota una pluja intensa. Els crítics del circuit anglès (entre ells alguns pilots) es van queixar de la manca de llocs d'avançament. Es deia que Donington Park tenia dos llocs d'avançament... com a molt!

Aleshores, Ayrton Senna, conegut per les seves habilitats per conduir sota la pluja, va trobar almenys quatre llocs per avançar, just a la primera volta.

Senna finalment guanyaria la carrera, aconseguint en "no obstant això" el que molts consideren "la millor primera volta de la història de la Fórmula 1". Talent, velocitat, coratge i destresa en una volta.

De fet, cal explicar una altra història que va passar en aquella mateixa carrera. Allà enrere, al 12è lloc de la graella, un nou pilot de Fórmula 1 també estava donant suport a la pluja. Al final de la primera volta, Senna ocupava el primer lloc, per davant de la flota Williams. I qui va ser després dels monoplaça Williams? El novell! Del 12 al 4t en només una volta, al traçat dels dos punts d'avançament. Saps el nom d'aquest pilot? Rubens Barrichello!