Tämä on Formula 1:n historian paras ensimmäinen kierros

Ayrton Senna hän on monille "kaikkien aikojen paras kuljettaja". Otsikko, jota tukee nerouden hetki, kuten se, jonka brasilialainen lentäjä pelasi tasan 23 vuotta sitten (NDR: tämän artikkelin alkuperäisen julkaisupäivänä), 11. huhtikuuta 1993, Euroopan Grandin ensimmäisellä kierroksella. Palkinto Donington Parkissa.

Epävakaan, välillä kuivan ja välillä kostean sään leimaaman viikonlopun jälkeen kilpailu päätyi rankkasateeseen. Englannin radan kriitikot (joiden joukossa jotkut kuljettajat) valittivat ohituspaikkojen puutteesta. Sanottiin, että Donington Parkilla oli kaksi ohituspaikkaa… korkeintaan!

No sitten Ayrton Senna – joka tunnetaan taitostaan sateessa ajamisessa – löysi ainakin neljä ohituspaikkaa jo ensimmäisellä kierroksella.

Senna voittaisi lopulta kilpailun, saavuttaen "kuitenkin" sen, mitä monet pitävät "Formula 1:n historian parhaana ensimmäisenä kierroksena". Lahjakkuutta, nopeutta, rohkeutta ja taitoa yhdellä kierroksella.

Itse asiassa on tarpeen kertoa toinen tarina, joka tapahtui samassa kilpailussa. Siellä, 12. sijalla taulukossa, uusi Formula 1 -kuljettaja oli myös perillä sateesta. Ensimmäisen kierroksen lopussa Senna oli 1. sijalla Williamsin laivaston edellä. Ja kuka oli Williamsin yksipaikkaisten autojen jälkeen? Uusi tulokas! Sijasta 12-4 vain yhdellä kierroksella, kahden ohituspisteen radalla. Tiedätkö tämän lentäjän nimen? Rubens Barrichello!