GP d'Abu Dhabi: què esperar de l'última cursa de la temporada?

Després d'un GP al Brasil on no van faltar les sorpreses, amb la victòria per a Max Verstappen i el podi compost per Pierre Gasly i Carlos Sainz Jr. (després que Hamilton fos penalitzat), el “circ” de la Fórmula 1 arriba a l'última. cursa d'aquesta temporada, el GP d'Abu Dhabi.

Com al Brasil, el GP d'Abu Dhabi pràcticament “correrà amb mongetes”, ja que fa temps que s'entreguen tant els títols de pilots com els de constructors. Tot i així, hi ha dues “baralles” amb especial interès a seguir en la cursa disputada a la capital dels Emirats Àrabs Units.

Després del GP del Brasil, els comptes del tercer i sisè llocs del campionat de pilots van ser encara més escalfats. A la primera, Max Verstappen es va avançar 11 punts sobre Charles Leclerc; en el segon, Pierre Gasly i Carlos Sainz Jr. estan tots dos amb 95 punts, això després d'haver debutat als podis del Brasil.

Circuit de Yas Marina

Com a Singapur, el Circuit de Yas Marina també passa de nit (la cursa comença al final del dia).

Subscriu-te al nostre butlletí

Inaugurat l'any 2009, aquest circuit acull des de fa 10 anys el GP d'Abu Dhabi, havent estat el segon circuit de Fórmula 1 a l'Orient Mitjà (el primer va ser a Bahrain). Amb una extensió de 5.554 km, té un total de 21 corbes.

Els pilots amb més èxit en aquest circuit són Lewis Hamilton (hi va guanyar quatre vegades) i Sebastien Vettel (va guanyar el GP d'Abu Dhabi tres vegades. A aquests se sumen Kimi Räikkönen, Nico Rosberg i Valtteri Bottas cadascun amb una victòria.

Què esperar del GP d'Abu Dhabi

En un moment en què equips, pilots i aficionats tenen els ulls posats en el 2020 (per cert, la graella de l'any vinent ja està tancada) encara hi ha alguns punts d'interès al GP d'Abu Dhabi i, de moment, a la primera sessió d'entrenaments.

Per començar, com ja hem comentat, la lluita pel tercer i sisè lloc del campionat de pilots segueix ben viva. A més, Nico Hülkenberg (que ja sap que l'any vinent sortirà de la Fórmula 1) hauria d'intentar pujar per primer cop al podi, cosa que serà difícil si tenim en compte les actuacions de Renault al llarg de l'any.

Ver esta publicação no Instagram

Uma publicação partilhada por FORMULA 1® (@f1) a

També serà interessant veure com farà Ferrari al GP d'Abu Dhabi, sobretot després d'una altra temporada per sota de les expectatives i un GP al Brasil en què un enfrontament entre els seus pilots va dictar l'abandonament d'ambdós.

Pel que fa a la cua del pelotó, no s'esperen grans sorpreses, el principal punt d'interès és el comiat de Robert Kubica de la Fórmula 1.

El GP d'Abu Dhabi està previst que comenci diumenge a les 13:10 (hora peninsular de Portugal) i per dissabte a la tarda, a partir de les 13:00 (hora peninsular de Portugal), les classificacions estan programades.