Portugalgo Rallya: Sebástien Ogier erasoko moduan

Sébastien Ogier Portugalgo Rallyaren azken jardunaldira irten da erasoan. 4,9 segundo irabazi zizkion liderrari eta Jari-Matti Latvalari eta ez zuen eskuoihala lurrera bota.

Biharkoa ez da ahula izango. Sébastien Ogier egungo munduko txapeldunak hirugarren garaipena lortu du Vodafone Rally de Portugaleko berezietan eta lasterketako liderrarekiko aldea murrizten du. Volkswageneko gidariak 4,9s irabazi dio bere taldekide Jari-Matti Latvalari, eta gero eta gehiago arriskuan ikusten du bere lidergoa.

Biak 9,5 segundo baino ez dira banatzen Portugalgo WRCko bidaia amaitzeko hiru etapa falta direnean. Portugalgo Rallya ikustera masiboki bidaiatu den publikoak Volkswagen Vs Volkswagen etxeko duelu honetan badu beste interes arrazoi bat.

Emaitza honekin, bigarrenetik hirugarrenera jaitsi zen Kris Meeke gainditu zuen Ogierrek. Citroën-eko britainiarrak laugarren denbora egin zuen Andreas Mikkelsen atzetik (irudi agerikoa). Volkswageneko norvegiarra ere podiumera hurbildu zen. Meekeren lekutik 1,1s-ra dago.

Portugalgo Rallya SS11 2015-3-10 (28)

Hayden Paddonek atzera egin zuen eta bere taldekidea Dani Sordo aurreratu zuen aurreko berezian. Azken honetan, harkaitz bat jo eta bere Hyundai i20 WRC-ko engranaje-kaxa kaltetu zuen. Olioa galdu eta taulan postu bat ere bai. Kargua utzi zion berriz ere espainiarrari.

Fordeko Ott Tanak bosgarren izan zen atalean eta postu bera mantentzen du orokorrean. Bide batez, estoniarrak posizio finkatua du. 50 segundora dago Mikkelsenengandik, eta 45seko aldea du Sordori.

WRC2n, Nasser Al-Attiyahek bere Fiesta RRCrekin nagusi jarraitzen du. Oraingoan, berezia irabazi zuen eta 24 segundo irabazi zion Esapekka Lappiri, zeinak jardunaldia bigarren amaitu zuen klasean, lehenengoarengandik 49 segundora. Pontus Tidemand, bigarren Skoda ofizialean, podiumeko azken postuan dago eta Stéphane Lefebvre du, Citroënen, laugarren postuan, 16 segundora.

Irudiak: André Vieira/Thom Van Esveld – Ledger Automobile

Portugalgo Rallya: Sebástien Ogier erasoko moduan 30568_2