1 Formula: Daniel Ricciardoren lehen garaipena

1 Formulako 57 lasterketaren ostean Daniel Ricciardoren lehen garaipena iritsi zen. Red Bulleko gidariak Mercedesen hegemoniari amaiera eman zion. 1 Formulako ikuskizun bikaina Kanadako Sari Nagusian.

Denboraldi honetan aurrenekoz, Mercedesek ez zuen lehia hoberik atera. Red Bull-ek podiumeko tokirik altuena lortu zuen berriro, Daniel Ricciardoren jardun bikainari esker, Mercedesen nagusitasunari amaiera emanez.

24 urteko pilotu australiarrak bere lehen sari nagusia irabazi zuen, denboraldi honetan bi hirugarren posturen ostean, beste behin 3. postuan amaitu zuen Sebastian Vettel taldekideari irabazita.

2. postuan, balazta sistemarekin arazoekin amaitu zuen Nico Rosberg. Bere taldekide Lewis Hamilton, erretiroa hartzera behartuta, ez zen horren zorterik izan. Txapelketarako borrokan Rosbergi mesede handia egin zion emaitza. Pilotu alemaniarrak 140 puntu batu zituen, Hamiltonen 118ren aurka, eta Ricciardo hirugarren postura igo zen, 69 punturekin, garaipen horri esker.

Merezimendu propioengatik sortzen den garaipena, baina baita Mercedesen eserleku bakarreko ezbeharren mesedetan ere. Jenson Button (McLaren), Nico Hulkenberg (Force India) eta Fernando Alonso espainiarra (Ferrari) sailkatu ziren ondorengo postuetan. Massak eta Pérezek ez zuten amaitu azken itzulian bien arteko istripu baten ondorioz, 4. postua lortzeko borrokan ari zirela.