Stéphane Peterhansel gaña a 4a etapa do Dakar

Hoxe prometía unha carreira equilibrada con dificultades engadidas, pero Stéphane Peterhansel demostrou que “quen sabe, non se esquecerá”.

Stéphane Peterhansel (Peugeot) sorprendeu á competición ao conquistar a 4a etapa ao grande, completando o circuíto de Jujuy cunha vantaxe de 11 segundos sobre o segundo clasificado, o español Carlos Sainz. En canto a Sébastien Loeb, o piloto rematou en 3a posición, a 27 segundos do vencedor. Peugeot conseguiu así gañar os tres postos do podio.

Tras unha saída equilibrada, Peterhansel distanciouse dos seus rivais na segunda metade da carreira. Coa vitoria na primeira parte da “Etapa de Maratón”, que continúa mañá, Peterhansel logrou a súa vitoria número 33 no Dakar (66 se contamos coas vitorias nas motos).

RELACIONADO: Así naceu o Dakar, a maior aventura do mundo

Na cabeza da clasificación xeral, o francés Sebastien Loeb segue aos mandos do Peugeot 2008 DKR16, presionado por Peterhansel, que subiu ao segundo posto.

En motos, Joan Barreda dominou a etapa dende o inicio, pero ao final foi sancionado por exceso de velocidade. Así, a vitoria acabou sorrindo ao portugués Paulo Gonçalves, con 2m35 de vantaxe sobre Rúben Faria (Husqvarna).