Rally de Portugal: Sebástien Ogier en modo de ataque completo

Sébastien Ogier parte para a última xornada do Rallye de Portugal atacando. Gañou 4,9 segundos ao líder e a Jari-Matti Latvala e non tirou a toalla ao chan.

Mañá non será apto para os débiles de corazón. O vixente campión do mundo, Sébastien Ogier, conseguiu a súa terceira vitoria nas especiais Vodafone Rally de Portugal e pecha diferenzas co líder da carreira. O piloto de Volkswagen gañou 4,9 segundos do seu compañeiro de equipo Jari-Matti Latvala, que cada vez ve máis en risco a súa vantaxe.

Os dous están separados por só 9,5 segundos cando quedan tres etapas para a conclusión da xornada portuguesa do WRC. O público que viaxa en masa para ver o Rally de Portugal ten neste duelo caseiro Volkswagen Vs Volkswagen un motivo máis de interese.

Con este resultado, Ogier superou a Kris Meeke que descendeu do segundo ao terceiro. O británico de Citroën fixo o cuarto tempo por detrás de Andreas Mikkelsen (imaxe destacada). O noruegués de Volkswagen tamén se achegou ao podio. Está a 1,1 segundos do lugar de Meeke.

Rally de Portugal SS11 2015-3-10 (28)

Hayden Paddon remontou e superou ao seu compañeiro Dani Sordo na especial anterior. Neste último, bateu contra unha pedra e danou a caixa de cambios do seu Hyundai i20 WRC. Aceite perdido e tamén unha posición na táboa. Cedeulle de novo o posto ao español.

Ott Tanak de Ford foi quinto na sección e mantén a mesma posición na xeral. Por certo, o estoniano ten a posición consolidada. Está a 50 segundos de Mikkelsen e ten unha vantaxe de 45 sobre Sordo.

Na WRC2, Nasser Al-Attiyah segue dominando co seu Fiesta RRC. Nesta ocasión gañou a especial e gañou 24 segundos a Esapekka Lappi, que finalizou o día segundo na clase, a 49 segundos do primeiro. Pontus Tidemand, no segundo Skoda oficial, sitúase no último posto do podio e ten a Stéphane Lefebvre, en Citroën, en cuarto lugar, a 16 segundos.

Imaxes: André Vieira/Thom Van Esveld – Ledger Automobile

Rally de Portugal: Sebástien Ogier en modo de ataque completo 30568_2