E vai tres! Filipe Albuquerque volve triunfar nas 24 Horas de Daytona

Anonim

Despois dun gran 2020 no que non só gañou as 24 Horas de Le Mans na clase LMP2 senón que tamén gañou o Campionato do Mundo de Resistencia da FIA e a European Le Mans Series, Filipe Albuquerque entrou "co pé dereito" en 2021.

Nas 24 Horas de Daytona, a primeira carreira do ano do Campionato de Resistencia de América do Norte (IMSA), o piloto portugués volveu subir ao posto máis alto do podio, logrando a súa segunda vitoria na xeral da carreira (a terceira foi acadada). en 2013 na categoría GTD).

Debutando a bordo do Acura do seu novo equipo, Wayne Taylor Racing, o piloto portugués compartiu o volante cos pilotos Ricky Taylor, Helio Castroneves e Alexander Rossi.

Filipe Albuquerque 24 horas de Daytona
Filipe Albuquerque comezou 2021 como rematou 2020: subindo ao podio.

unha dura vitoria

A carreira disputada en Daytona rematou cunha diferenza de apenas 4.704 segundos entre o Acura de Albuquerque e o Cadillac do xaponés Kamui Kobayashi (Cadillac) e de 6.562 segundos entre o primeiro e o terceiro.

Subscríbete ao noso boletín

O Acura número 10, pilotado polo portugués, acadou o primeiro posto da carreira a falta de 12 horas para o final e desde entón practicamente non abandonou esa posición, resistindo os "ataques" dos adversarios.

Sobre esta competición, Filipe Albuquerque dixo: “Non teño nin palabras para describir a sensación desta vitoria. Foi a carreira máis difícil da miña vida, sempre nos límites, intentando compensar a progresión dos nosos adversarios”.

Nótese tamén o resultado acadado por João Barbosa (que xa gañou a competición tres veces, a última en 2018 compartindo coche con Filipe Albuquerque). Nesta ocasión, o piloto portugués correu na categoría LMP3 e, pilotando un Nissan Ligier JS P320 do equipo Sean Creech Motorsport, logrou o segundo posto da categoría.