O primeiro Honda Civic Type R da Civic Atomic Cup xa foi "torturado"

Responsable da devolución do Honda Civic Type R a pistas nacionais, a Copa Civic Atomic xa "se move" e nos últimos días a hot hatch xaponesa foi sometida a auténticas "sesións de tortura" para garantir que manteña a fiabilidade que sempre lle foi característica.

Baixo o calor abrasador do sur de España —máis precisamente no Circuíto de Monteblanco— Motor Sponsor, organizador da Civic Atomic Cup, someteu o Civic Type R a unha auténtica “carreira de nove”, nunha proba de fiabilidade das solucións técnicas propostas para o competencia.

En total, a unidade probada completou máis de 100 voltas á pista andaluza, percorrendo máis de 400 km de profundidade e con termómetros marcando valores superiores a 30 °C, todo para levar ao límite o obrigatorio kit Civic Atomic Cup e os pneumáticos Toyo. R888R que equipará todos os Civic Type R da competición.

Copa Cívica Atómica
Nin sequera a calor "bloquea" o Civic Type R da Civic Atomic Cup.

Proba superada con distinción

A pesar das difíciles condicións ás que se tivo que enfrontar a unidade probada en terreos de “nuestros hermanos”, a valoración desta esixente sesión de probas foi francamente positiva, sen cabida para ningún apunte técnico ao longo dos 400 quilómetros percorridos pola pista.

Isto veu a demostrar non só a fiabilidade do kit proposto por TRS e subministrado por Atomic, así como do propio Civic Type R. Falando diso, nesta proba de "tortura", o modelo xaponés tamén impresionou polo seu rendemento na pista, algo que o modelo xaponés non é alleo: o bloqueo automático Quaife e os amortecedores de competición de Bilstein. Se tiñas curiosidade por ver como foi o Honda Civic Type R durante esta proba, deixámosche o vídeo aquí.

Ao remate desta sesión de probas, o responsable do Patrocinador do Motor, André Marques, non escondeu a súa satisfacción e entusiasmo pola nova competición, dicindo: “Sinceramente, non podemos estar máis satisfeitos! Foi unha xornada intensa de probas, con moitas voltas e quilómetros percorridos, sempre a ritmo de carreira. Parabéns a TRS e ATOMIC polo excelente traballo coas solucións que nos proporcionaron!”.

En canto á primeira aparición pública da Copa Civic Atomic, esta está prevista para a próxima carreira do ANPAC Super Challenge no Circuíto de Estoril, proba que se enmarca dentro do programa WTCR Race of Portugal, que se disputa a fin de semana do 26. e o 27 de xuño e no que farán fila dous Civic Type R.