As 24 Horas de Le Mans volven ser sorprendentes

Anonim

Como alguén dixo hai uns anos "prognóstico só ao final do xogo". E do mesmo xeito que o fútbol (perdón pola comparación), as 24 Horas de Le Mans tampouco están prognosticadas.

Toyota comezou como gran favorito para esta edición da carreira de resistencia máis emblemática do mundo, pero o rendemento do TS050 estivo marcado por problemas mecánicos, problemas que, por certo, foron transversais a todos os coches da categoría LMP1.

Caeu a noite e tamén caeron problemas en Toyota. E cando o sol volveu brillar, brillou máis na pintura branca, negra e vermella dos coches de Stuttgart. As caras nos boxes de Toyota eran de consternación. En pista, foi o Porsche 919 Hybrid #1 o que liderou a 85a edición das 24 Horas de Le Mans.

Pero nin un ritmo cauteloso que levaban os condutores do Porsche 919 Hybrid #1, conseguiu evitar os problemas mecánicos do motor V4, que parece non estar feito a medida para soportar as altas temperaturas que se sentían no circuíto da Sarthe. . Cando faltaban catro horas para o final da carreira, o coche número 1 de Porsche retirouse por un problema co seu motor térmico.

A historia da lebre e a tartaruga

Ante os problemas que afectaban a todos (!) coches da categoría LMP1, foi unha “tartaruga” da categoría LMP2 a que se fixo cargo dos gastos da carreira. Estamos a falar de Jackie Chan DC Racing Team Oreca #38 - si, ese é o Jackie Chan no que estás pensando... - pilotado por Ho-Pin Tung, Thomas Laurent e Oliver Jarvis. O Oreca #38 liderou a carreira ata pouco máis dunha hora para o final da carreira.

Sen dúbida, un dos equipos sensación destas 24 Horas de Le Mans, xa que ademais do triunfo na categoría LMP2 tamén acadaron o segundo posto absoluto, asumindo unha posición que inicialmente estaba reservada aos «monstros» da categoría LMP1. Pero en Le Mans non se pode dar por feito a vitoria, nin a derrota...

Jackie Chan DC Racing Team Oreca #38

saber sufrir

Había un equipo que soubo sufrir. Estamos a falar dos mecánicos e condutores (Timo Bernhard, Brendon Hartley e Earl Bamber) do Porsche 919 Hybrid #2. Un coche que chegou a quedar no último posto, tras sufrir un dano no motor eléctrico dianteiro na primeira parte da carreira.

Ao parecer, todo estaba perdido. Ao parecer. Pero coa retirada do 919 Hybrid #1, o último Porsche na pista viu a oportunidade de atacar o liderado e lanzou un ataque contra o primeiro posto do equipo Jackie Chan DC Racing. A pouco máis dunha hora do final da carreira, un Porsche volveu liderar a carreira. Os primeiros perdedores nesta edición foron os que triunfaron ao final. E este?

Os pilotos Timo Bernhard, Brendon Hartley e Earl Bamber poden agradecer aos seus mecánicos esta vitoria.

Aínda que o pareza, non foi unha vitoria caída do ceo, por demérito da LMP1 restante. Foi unha vitoria da resistencia e da persistencia. Unha vitoria acadada dentro e fóra da pista. Os pilotos Timo Bernhard, Brendon Hartley e Earl Bamber poden agradecer esta vitoria aos seus mecánicos, que en pouco máis dunha hora conseguiron substituír o motor eléctrico do 919 Hybrid tras a avaría inicial. Ante o mesmo problema, o único Toyota que rematou a carreira tardou dúas horas en realizar a mesma reparación.

GTE PRO e GTE Am

Na categoría GTE PRO tamén houbo drama. A carreira decidiuse só na última volta, cando un pinchazo sacou da loita pola vitoria ao Corvette C7 R #63 de Jan Magnussen, Antonio García e Jordan Taylor. A vitoria acabaría sorrindo ao Aston Martin de Jonathan Adam, Darren Turner e Daniel Serra.

Na categoría GTE Am, a vitoria foi para a Ferrari de JMW Motorsport de Dries Vanthoor, Will Stevens e Robert Simth. O podio da clase foi completado por Marco Cioci, Aaron Scott e Duncan Camero no Ferrari 488 #55 de Spirit of Race, e por Cooper McNeil, William Sweedler e Towsend Bell no Ferrari 488 #62 da Scuderia Corsa.