Francisco Carvalho sobe ao posto máis alto do podio do Rally da Guarda

Por novena vez en 21 edicións, Francisco Carvalho volveu vencer no Rally da Guarda. Tan só 37,49 segundos tardou en completar a proba de manobrabilidade, co que o gañador da 20a edición, Nuno Antunes, acadou o segundo posto (41,13 segundos). Na terceira posición quedou Araújo Pereira, con 43,83 segundos, mantendo a tradición de bos resultados.

O Rally Bridgestone First Stop Guarda 2017 levou a máis de 40 equipos á Cidade Alta, nunha carreira que tivo lugar a carón do mercado municipal da Guarda. Outro dos puntos destacados foi a competición feminina, que estivo marcada pola vitoria de Cátia Mogo, que completou o percorrido en 52,19 segundos, seguida de Teresa Reis e Maria Albino.

Francisco Carvalho sobe ao posto máis alto do podio do Rally da Guarda 16059_1

O Saab 96 Rallye do Automóbil Ratio

Razão Automóvel tamén participou no Rally da Guarda, sendo esta a terceira participación consecutiva, esta vez ao volante dun Saab 96 Rallye. Se nos segues en Instagram, seguro que saberás cal é o coche amarelo máis bonito de Portugal (esquece a Noddy, non tes oportunidade...)

O Saab 96 Rallye participou na proba de maniobrabilidade, con Diogo Teixeira ao volante, tras acadar un honorable posto 31 na Clasificación Xeral. A dirección asistida por brazo foi decisiva para conseguir este resultado.

Ademais do concurso, o programa estivo marcado pola pre-presentación do libro de 30 anos de historia do Free Escape Club , nun mitin moi ligado á historia do Club. Outro momento importante foi a visita ao castro de Jarmelo, onde Agostinho Silva, vestido daquela, levou aos participantes nunha viaxe no tempo, pola historia, o patrimonio e a traxedia vinculada a D. Pedro e Inês de Castro.

Bridgestone / First Stop, que levou aos participantes, cos ollos vendados, a poñer os pneumáticos nun modelo cun coche, foi elixida entre os participantes como a “Mellor Marca de Automóbiles no Rallye da Guarda”, galardón gañado en 2016 ex aequo por Ford. e Renault.