Lincoln Navigator: Novi američki "div"

Anonim

Predstavljen je novi Fordov SUV luksuzne marke. To je Lincoln Navigator i dugačak je 5,60 metara! Cestovni div, bez sumnje.

Unatoč tome što komercijalizacija nije zakazana za Europu, volimo se diviti modelima koji obitavaju na sjevernoameričkom tržištu, kao što je slučaj s novim Lincoln Navigatorom. Rijetka vrsta na starom kontinentu, ali prilično popularna u SAD-u. Dimenzije, motori, držanje, sve odiše «Uncle Samom» u ovom SUV-u divovskih proporcija.

SUV s 8 sjedala, puno držača za čaše i razni motori… ograničeno. Samo dvije, i to velike(!), i po veličini i po potrošnji. Lincoln Navigator će tako biti dostupan s umjereno “štedljivim” blok 3.5 EcoBoost V6 i s žednim V8 kapaciteta 5,4 litre.

Uz snažan fokus na svestranost, tehnologiju i prostor, udobnost je nešto što vam neće nedostajati. No, glavna novost su sofisticirani SYNC sustavi, slični onima koje koristi Ford, s 8-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir. Njegova proizvodnja planirana je za ovo ljeto, a sastavljat će se u tvornici Louisville u Sjedinjenim Državama, tako da će se na tržište pojaviti na jesen s cijenama od otprilike 57.000 dolara. Neće biti dostupan na europskom tržištu i suočit će se s kraljem američkih SUV-ova, velikim Cadillac Escaladeom. Koji zaslužuje vašu prednost?

Video

Galerija

Lincoln Navigator: Novi američki

Čitaj više