Ị ga-azụta ụgbọ ala eletrik? Chọpụta uru ndị ị nwere dị ka nke onwe

Anonim

Ọ bụrụ na ị na-eche echiche inweta ụgbọ ala ọhụrụ, karịsịa ma ọ bụrụ na ọ bụ ụgbọ ala eletrik Ị maara na e nwere uru na ihe ndị nwere ike ịpụpụ ndị nwere ike ikpuchi ọnọdụ nke gị? Ee, oge a anyị na-ekwu maka gị ọ bụghị ụlọ ọrụ gị.

Ihe mkpali ụtụ isi nwere mmetụta dị ukwuu na mmefu ego anyị, n'ihi nke a, anyị ga-eme nhọrọ anyị dabere n'ịkwalite ịrụ ọrụ ụtụ isi.

N'oge a, anyị chọrọ ịkwado gị iji nweta arụmọrụ a, site na uru ụtụ isi jikọtara na ịzụrụ ụgbọ ala eletrik. N'ezie, ụdị nkwado a abụghị naanị ịzụrụ ụgbọ ala site na ụlọ ọrụ, kamakwa site na ndị mmadụ n'otu n'otu.

ọhụrụ renault zoe 2020

Ụgbọ ala eletrik, Uru

N'iji dị ka ihe atụ, Mário chọrọ ịzụrụ ụgbọ ala ọhụrụ, mgbe ọ chọpụtakwara uru ọ ga-erite, ọ pụrụ inweta ezigbo ego.

Debanye aha na akwụkwọ akụkọ anyị

Ihe mkpali a gbadoro ụkwụ na ndị mmadụ bu n'obi ịzụrụ ụgbọ ala eletrik naanị, n'ọnọdụ ọhụrụ. . Na nchịkọta, anyị nwere uru ego maka ụgbọ ala eletrik:

Nkọwa ndị eke Ụlọ ọrụ
Ndị njem ọkụ 3000 € €4000
Ngwaahịa ọkụ 3000 € 3000 €
Ịnya igwe, moto, igwe eletriki igwe na ụgbọ ala ibu 50% - njedebe ruo € 350
ịnyịnya ígwè 10% - njedebe ruo € 100

Agbanyeghị, rịba ama ihe ndị a:

  • Mmadụ nwere ike irite uru na mkpali a naanị otu ịzụrụ;
  • Ị ga-edobe ụgbọ ala maka obere oge nke ọnwa 24;
  • Ị nweghị ike mbupụ ụgbọ ala ndị a;

Arịrịrịrịrịrịrịrịrịrịrịrịrịrịrịrịrịrịrịrịrịrịrịrị, site na dejupụta fọm, na webụsaịtị Fundo Ambiental. A na-amachi ihe mkpali site na ego ekenyere, a ga-enye ya iwu dịka ụbọchị ntinye akwụkwọ si dị.

Peugeot e-208

Ma ọ bụghị naanị nke ahụ. Banyere nnwere onwe na ISV na IUC , e nwekwara ụfọdụ peculiarities nwere ike imetụta gị nhọrọ. Ka ahụ:

  1. Ụgbọ ala eletrik pụrụ iche: ha enweghị ISV na IUC kpamkpam.
    1. Eji si European Union ebubata: Akwụla ụtụ isi;
    2. Ebubatara na mpụga European Union: Ha ka na-akwụghị ISV na IUC, na-akwụ naanị ụgwọ kọstọm na azụmahịa ụgbọ ala.
  2. Ụgbọ ala ngwakọ ma ọ bụ nkwụnye:
    1. IUC: Ha anaghị atụ ụtụ isi.
    2. Ejiri ISV ọhụrụ ma ọ bụ bubata: Ngwakọ nkịtị na-akwụ 60% nke ISV na ngwakọ nkwụnye ụgwọ na-akwụ 25% nke uru ahụ.

Ikpe bara uru: Mário chọrọ ịzọpụta mgbe ọ na-azụrụ ụgbọ ala ọhụrụ ya

Ya mere, Mário kpebiri ịzụta ụgbọ ala eletrik naanị. Ụgbọ ala a na-ajụ ajụjụ na-efu ihe dịka 60 000 euro. Dị ka a gwara ya nke ọma, ọ kwụsịrị ịṅụrị ọṅụ uru ụtụ isi a na-enye n'okpuru ebe a. Na mkparịta ụka ya na enyi ya ogologo oge, Damião, o kpebiri ịgwa ya banyere ego ndị o nwetara site na nke a!

Damião nwere mmasị, ka ọ na-akwadebe iji nweta ụgbọ ala Diesel ngwakọ, na ego nke 57 200 euro, na ọ maghị banyere uru ndị a. Ọ bụ mgbe ahụ ka Mário soro enyi ya kerịta tebụl a, iji kwado ya na usoro ịzụrụ ihe:

Nkọwa Uru ISV IUC
ugbo ala eletrik 3000 € N'efu N'efu
ụgbọ ala ngwakọ Ọ dịghị N'okpuru 60% nke uru ahụ Isiokwu
Ụgbọ ala ngwakọ nkwụnye Ọ dịghị N'okpuru 25% nke uru ahụ Isiokwu
Ụgbọ ala mmanụ dizel / mmanụ ụgbọala Ọ dịghị Isiokwu Isiokwu

Ọ bụ n'ezie a na-ahụ anya, nakwa na nzuzo nzuzo, ụtụ isi ego nke dị na mkpebi maka ụfọdụ ụdị ụgbọ ala, na nke a ụgbọ ala eletrik. Nchegbu maka gburugburu ebe obibi yiri ka ọ na-ebute ụzọ na nke a na-egosipụta na uru ụtụ isi na-arụ ọrụ.

Akụkọ dị na UWU.

Ụtụ ụgbọ ala. Kwa ọnwa, ebe a na Razão Automóvel, enwere akụkọ sitere na UWU Solutions na ụtụ ụgbọ ala. Akụkọ, mgbanwe, isi okwu na akụkọ niile gbara gburugburu isiokwu a.

UWU Solutions malitere ọrụ ya na Jenụwarị 2003, dịka ụlọ ọrụ na-enye ọrụ Akaụntụ. N'ime ihe ndị a karịa 15 afọ nke ịdị adị, ọ na-enwe ọganihu na-adịgide adịgide, dabere n'ịdị elu nke ọrụ ndị a na-enye na afọ ojuju ndị ahịa, bụ nke nyere ohere ịmepụta nkà ndị ọzọ, ya bụ na mpaghara nke Consulting na Human Resources na Business Process. Mgbagha. Outsourcing (BPO).

Ugbu a, UWU nwere ndị ọrụ 16 na ọrụ ya, gbasaa n'ofe ụlọ ọrụ dị na Lisbon, Caldas da Rainha, Rio Maior na Antwerp (Belgium).

GỤKWUO