Electrification na Mazda anaghị echefu maka igwe ọkụ ọkụ

Anonim

Naanị mara na na 2030, afọ nke ọtụtụ ndị na-emepụta ekwupụtalarị njedebe nke ụdị nwere injin combustion n'ime, Mazda na-ekwupụta na naanị otu ụzọ n'ụzọ anọ nke ngwaahịa ya ga-abụ ọkụ eletrik zuru oke, mana ọkụ eletrik, n'otu ụdị ma ọ bụ ọzọ, ga-eru ụdị ya niile.

Iji mezuo ebumnuche a, nke bụ akụkụ nke atụmatụ sara mbara iji nweta nnọpụiche carbon site na 2050, Mazda ga-ewepụta n'etiti 2022 na 2025 ụdị ụdị ọhụrụ na ntọala ọhụrụ, SKYACTIV Multi-Solution Scalable Architecture.

Site na ikpo okwu ọhụrụ a, ụdị ngwakọ ise, ụdị ngwakọ ngwakọ ise na ụdị ọkụ eletrik atọ 100% ga-amụ - anyị ga-ama nke ha ga-abụ n'oge ole na ole sochirinụ.

Mazda Vision Coupe
Mazda Vision Coupe, 2017. Echiche ga-eme ka ụda maka Mazda na-esote n'azụ-wheel-drive saloon, yikarịrị ka nọchiri na Mazda6.

A na-emepụta ikpo okwu nke abụọ, nke raara onwe ya nye naanị maka ụgbọ ala eletrik: SKYACTIV EV Scalable Architecture. A ga-amụ ọtụtụ ụdị site na ya, nke nha na ụdị dị iche iche, nke mbụ rutere na 2025 na ndị ọzọ ga-amalite ruo 2030.

Eletriki abụghị naanị ụzọ na-anọpụ iche carbon

A maara Mazda maka ụzọ ya na-adịghị mma maka ihe ngwọta ike na-arụ ọrụ nke ọma na nke na-adịgide adịgide, a pụkwara ikwu otu ihe ahụ maka ụzọ ọ na-ezube ime ruo njedebe nke afọ iri a.

Site na SKYACTIV Multi-Solution Scalable Architecture ọhụrụ, onye na-ewu Hiroshima na-ekwupụtakwa ọrụ ya na mgbanwe nke injin combustion nke ime, na mgbakwunye na nrụpụta ọkụ na-aga n'ihu.

MHEV 48v mmanụ dizel

N'ebe a, anyị nwere ike ịhụ ngọngọ isi isii nke Diesel inline, nke a ga-ejikọta ya na sistemụ ngwakọ dị nro nke 48V.

Dị nnọọ nso nso anyị hụrụ e-Skyactiv X , ọhụrụ evolushọn nke SPCCI engine, ga-eru ahịa, ugbu a na Mazda3 na CX-30, ma a ga-esonyere, si 2022, site ọhụrụ blocks nke isii cylinders na akara, na mmanụ ụgbọala na ... Diesel.

Mazda anaghị akwụsị na injin. Ọ na-akwụkwa ụgwọ na mmanụ ụgbọala na-emegharịghachi, na-etinye ego na ọrụ dị iche iche na mmekorita, dịka ọmụmaatụ, na Europe, ebe o sonye na February eFuel Alliance, onye mbụ na-emepụta ụgbọ ala mere otú ahụ.

Mazda CX-5 eFuel Alliance

Na Japan a na-elekwasị anya na ịkwalite na ịnakwere biofuels dabere na uto nke microalgae, na-etinye aka na ọtụtụ ọrụ nyocha na ọmụmụ ihe, na mmekorita na-aga n'ihu n'etiti ụlọ ọrụ, agbụ ọzụzụ na gọọmentị.

Echiche Mazda Co-pilot

Mazda jikwa ohere a kwuwapụta mmeghe nke Mazda Co-Pilot 1.0 na 2022, nkọwa ya nke sistemu ịnya ụgbọ ala kwụụrụ onwe ya "mmadụ na-agbasawanye nke teknụzụ enyemaka ọkwọ ụgbọ ala dị elu (Mazda i-Activsense).

Mazda Co-Pilot ga-eji nwayọọ nwayọọ na-ahapụ gị ka ị na-enyocha ọnọdụ anụ ahụ nke onye ọkwọ ụgbọ ala mgbe niile. N'okwu Mazda, "ọ bụrụ na achọpụtara mgbanwe mberede na ọnọdụ ahụ onye ọkwọ ụgbọ ala, usoro ahụ na-agbanwe gaa na ịnya ụgbọ ala kwụụrụ onwe ya, na-eduzi ụgbọ ala ahụ n'ebe dị nchebe, na-emegharị ya na ịkpọ oku mberede."

Chọpụta ụgbọ ala gị ọzọ:

GỤKWUO