Igwe ọkụ Volvo anọ na mmanụ dizel BMW. Nke a bụ ụgbọ ala mgbanyụ ọkụ nke ọdịnihu?

Anonim

Volvo Penta, nkewa nke Volvo Group raara onwe ya nye mmepe na imepụta akụrụngwa na injin maka iji ụlọ ọrụ eme ihe, malitere imepụta moto eletrik mbụ nke ga-akwadebe ụgbọ ala ọkụ ọhụrụ na mgbanwe mgbanwe, nke a na-akpọ Rosenbauer RT.

Ọ bụ Rosenbauer mebere, e mepụtara gwongworo a na mmekorita ya na Volvo Penta, bụ onye na-ahụ maka sistemụ ịnya ụgbọ ala dum, nke dabere na igwe eletrik anọ na nke sitere na ọkọ maka gwongworo a.

N'ime engines anọ a, ọ bụ naanị abụọ ka a na-eji maka traction nke ụgbọ ala ma na-emepụta 350 kW, nke ya na 474 hp. A na-eji engine nke atọ eme ihe dị ka generator na nke anọ na-eji usoro ụgbọ ala dị iche iche, gụnyere ụfụfụ ụfụfụ na-agbanye n'elu ụlọ.

Ụgbọ ala eletrik Volvo Penta 4

Ịkwanye ihe a niile bụ batrị lithium-ion nke nwere 100kWh, ma mgbe ike ahụ kwụsịrị, mmanụ dizel 3.0-lita nwere cylinders isii in-line cylinders - nke mbụ BMW - na-abata, nke na-arụ ọrụ dị ka ihe na-agbatị, nke mere na ụgbọ ala a. apụtachaghị na ọgụ.

Na 100% eletriki mode, gwongworo a ga-enwe ike ịga gburugburu 100 km, na BMW Diesel engine nwere ike tinye ọzọ 500 km nke nnwere onwe na usoro.

Ụgbọ ala eletrik Volvo Penta 5

Dị ka Volvo Penta si kwuo, ihe ịma aka bụ itinye usoro ndị a niile ka ọ rụọ ọrụ n'otu n'otu, na mgbakwunye na usoro mbanye, ụlọ ọrụ Swedish emepụtakwara otu ọrụ jụrụ oyi nke na-arụ ọrụ na 600 volts, kama ịbụ 24 volts na-emekarị.

Ya mere, na ekele maka nkeji a dị ike, usoro nju oyi na-eme ka ọ bụghị nanị na-echekwa batrị batrị "na-achịkwa" ma nwee ike ịme ka ihe ndị ọzọ dị na ụgbọ ala a dị jụụ.

Ụgbọ ala eletrik Volvo Penta 2

Ihe oyiyi ahụ nwere ike ịbụ futuristic, ma nke bụ eziokwu bụ na ụgbọala ọkụ a nke ga-eme n'ọdịnihu - na ikike nke 2000 lita mmiri na 200 lita ụfụfụ - na-ama na-arụ ọrụ, na mbụ nkeji wuru ka akụkụ nke pilot mmemme na obodo. dị ka Berlin na Amsterdam.

Ma usoro mmepụta nke gwongworo a adịghị anya na ihe akaebe kachasị na nke a bụ na Volvo Penta amalitelarị ịmepụta usoro eletrik eletrik nke ga-eme ka ọ "na-akpali akpali".

GỤKWUO