Volvo Car Group na Northvolt na-agbakọ aka ịzụlite na imepụta batrị

Anonim

Otu ụgbọ ala Volvo “kweere nkwa” ịhapụ injin mgbanyụ ọkụ n'afọ 2030 na ime nke a na-aga n'ihu na-eme usoro pụtara ìhè iji mee ka oke ya pụta. Otu n'ime ha bụ kpọmkwem mmekorita ya na ụlọ ọrụ batrị Swedish Northvolt.

N'agbanyeghị na mkparịta ụka ikpeazụ na nkwekọrịta n'etiti ndị ọzọ (gụnyere nkwado nke ndị isi ụlọ ọrụ), mmekọrịta a ga-achọ na mmepe na mmepụta nke batrị ndị ọzọ na-adịgide adịgide nke ga-emecha kwadebe ọ bụghị naanị ụdị Volvo na Polestar.

Ọ bụ ezie na emechibeghị "emechi", mmekorita a ga-ekwe ka Volvo Car Group "wakpo" akụkụ dị ukwuu nke ikuku ikuku carbon jikọtara ya na ụgbọ ala eletrik ọ bụla: mmepụta nke batrị. Nke a bụ n'ihi na Northvolt abụghị naanị onye ndu na mmepụta nke batrị na-adịgide adịgide, kamakwa n'ihi na ọ na-emepụta batrị dị nso na Volvo Car Group osisi na Europe.

Volvo Car Group
Ọ bụrụ na mmekorita ya na Northvolt ghọrọ eziokwu, electrification nke Volvo Car Group ga-aga "aka na aka" na ụlọ ọrụ Swedish.

mmekorita

Ọ bụrụ na a kwadoro mmekorita ahụ, nzọụkwụ mbụ nke ọrụ nkwonkwo n'etiti Volvo Car Group na Northvolt ga-abụ iwu ụlọ nyocha na mmepe na Sweden, yana

mmalite nke ọrụ akwadoro maka 2022.

Njikọ-mmekọrịta ahụ kwesịkwara iwepụta gigafactory ọhụrụ na Europe, nke nwere ike kwa afọ ruo 50 gigawatt awa (GWh) ma kwadoro 100% ume ọhụrụ. Site na mmemme emebere ịmalite na 2026, ọ ga-ewe ihe ruru mmadụ 3000 n'ọrụ.

N'ikpeazụ, mmekorita a agaghị ekwe ka Volvo Car Group, site na 2024 gaa n'ihu, nweta 15 GWh nke batrị batrị kwa afọ site na Northvolt Ett factory, ma ga-ahụkwa na Northvolt na-anabata mkpa Europe nke Volvo Cars n'ime oke nke ya. atụmatụ eletrọnịkị.

Volvo Car Group na Northvolt

Ọ bụrụ na ị na-echeta, ihe mgbaru ọsọ bụ na-ekwe nkwa na site 2025 100% electric ụdị ga-adabarịrị na 50% nke ngụkọta ahịa. N'ihe dị ka 2030, ụgbọ ala Volvo ga-ere naanị ụdị ọkụ eletrik.

nkwekọrịta na ọdịnihu

Banyere mmekorita a, Håkan Samuelsson, onye isi oche nke Volvo Car Group, kwuru, sị: "Site na ịrụ ọrụ na Northvolt anyị ga-ahụ na a na-enye batrị batrị dị elu.

àgwà na ndị ọzọ na-adigide, si otú a na-akwado anyị n'ụzọ zuru ezu electrified ụlọ ọrụ ".

Chọpụta ụgbọ ala gị ọzọ

Peter Carlsson, onye na-arụkọ ọrụ na onye isi oche nke Northvolt, gbasiri ike: "Volvo Cars na Polestar na-eduga ụlọ ọrụ na mgbanwe na electrification na ndị mmekọ zuru oke.

maka ihe ịma aka ndị dị n'ihu anyị ebe anyị bu n'obi ịzụlite na ịmepụta mkpụrụ ndụ batrị kacha adịgide adịgide n'ụwa. Obi dị anyị ụtọ na anyị bụ ndị mmekọ pụrụ iche maka ụlọ ọrụ abụọ a na Europe. "

N'ikpeazụ Henrik Green, onye isi teknụzụ na Volvo Cars, họọrọ icheta na "mmepe ụlọ nke ọgbọ na-esote batrị, yana Northvolt, ga-ekwe ka-

Anyị otu ụdị maka ndị ọkwọ ụgbọ ala Volvo na Polestar. N'ụzọ dị otú a, anyị ga-enwe ike ilekwasị anya n'inye ndị ahịa anyị ihe ha chọrọ, n'ihe gbasara nnwere onwe na oge nchaji".

GỤKWUO