Kedu ihe G-Class na-eme na Porsche Museum?

Anonim

Ọnọdụ dị mkpa maka igosipụta ụdị ihe ngosi kachasị mma nke onye nrụpụta, nke bụ eziokwu bụ na Porsche Museum na Stuttgart nwere ike bụrụ ihe ewepụrụ na iwu ahụ.

Nke a bụ n'ihi na, n'akụkụ n'akụkụ na Porsches na hapụrụ ihe indelible akara na emeputa akụkọ ihe mere eme, ika na-ekpughe amụma ndị ọzọ ụdị, dị ka… Mercedes-Benz. Na otu ihe: ha niile bụ ụgbọ ala ndị, n'ụzọ ụfọdụ, bụkwa Porsches!

Nke a bụ, n'ezie, ikpe nke a Mercedes-Benz G280, a amụma na, n'agbanyeghị inwe a ezigbo Mercedes bodywork, chassis na ndị ọzọ ọcha, nwere. n'okpuru bonnet, a 5.0 l V8 si a Porsche 928 S4.

Mercedes-Benz G280 V8

Ma ọ bụrụ na ị na-eche na nke a bụ mmegharị naanị maka ihe ngosi, ma ọ bụ nnwale ụlọ nyocha, nke ahụ abụghị nke ọma; na ntụle, Mercedes-Benz G280 V8 mezuru Rally nke Fero dị ka ụgbọ nkwado maka ndenye Porsche 959 atọ dị egwu. . Otu n'ime ha, ya na Saudi Saeed Al Hajri na wiil, ọbụna meriri n'ọsọ ahụ n'afọ 1985!

Nke a Mercedes-Benz G280 nwere V8 nke 928, nke mere Porsche na-ezo aka na ya dị ka "Porsche na akpụkpọ atụrụ". V8, anyị na-echeta, nwere 315 hp - dị anya site na 150 hp nke mbụ in-line block six-cylinder block - onye "transplant" bụ onye na-ahụ maka "ndị dọkịta na-awa" Porsche. Nke a pụrụ iche G280 si otú a rụpụtara a ngwa ngwa nkwado ụgbọ, ma na-enwe ike na-eche ihu niile ihe isi ike pụta ụwa na a rally na mpi ozugbo na Dakar.

Ọsọ ọsọ ya nyere ya ohere ọ bụghị naanị ịmecha asọmpi ahụ dum, kamakwa ka ọ rụchaa na podium, ozugbo onye meriri Porsche 959. - na-adọrọ mmasị…

Ihe atụ ndị ọzọ na akụkọ ihe mere eme Porsche

Maka ndị na-adọpụ uche karịa, anyị na-echetara gị na G-Class a abụghị ihe atụ pụrụ iche nke ọmarịcha ngalaba injinia Porsche. Onye sonyerela n'ọrụ dị iche iche dị ka ihe a na-apụghị izere ezere Mercedes-Benz 500E , amụma pụtara na mmalite 90s, onye na-ama maka BMW M5. Ma ọ bụ ọbụna na imewe nke Opel Zafira , ihe nlereanya kpamkpam nke Porsche mepụtara, na arịrịọ nke akara Rüsselsheim. Na echefughị ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ kpara Audi RS2.

N'ụzọ bụ isi, ole na ole n'ime ọtụtụ ihe atụ nke ikike injinia nke ika Ferdinand Porsche tọrọ ntọala.

GỤKWUO