Ogbe ndịda Lisbon. Amachibidoro ụgbọ ala ịnya ụgbọ ala site na June, mana ewezuga

Anonim

THE Mpaghara Mbelata Emume nke Lisbon (ZER) n'ihi na axis Avenida Baixa-Chiado e gosiri n'ụtụtụ a ma na-adị njikere ịgbanwe otú Lisboners (na gafee) aga gburugburu ogbe ndịda Lisbon.

Fernando Medina ekpughere, onye isi obodo Lisbon, mmemme ahụ abụghị naanị na-echepụta imepụta usoro mgbochi na mgbasa ozi, kamakwa ọ na-arụ ọrụ iji nye “ndụ ọhụrụ na Baixa, na-eme ka a hazie ya na obere ụgbọ ala” .

Mpaghara Mbelata Emume ọhụrụ (ZER) dị na ogbe ndịda Lisbon ga-agbatị mpaghara hectare 4.6, isi na Rossio gaa Praça do Comércio na site na Rua do Alcrim ruo Rua da Madalena.

N'isiokwu a, anyị na-egosi gị ọ bụghị naanị onye ga-enwe ike ikesa na ogbe ndịda Lisbon, kamakwa mgbanwe niile nke atụmatụ na-ezube iwepụ ihe dị ka puku 40 ụgbọ ala n'okporo ámá Lisbon ga-eweta n'isi obodo.

Ònye nwere ike ịga ije ebe ahụ?

Ọ bụ ezie na ọgba tum tum, ambulances, igwe ọkụ na ụgbọ ala olili ozu adịghị n'okpuru ihe mgbochi ọ bụla, otu ihe ahụ abụghị eziokwu maka ụgbọ ala nkeonwe na TVDE.

Debanye aha na akwụkwọ akụkọ anyị

Banyere TVDE, ndị a ga-enwe ike ikesa na Mpaghara Mbelata Emume ọhụrụ ma ọ bụrụ na ha bụ ọkụ eletrik. Maka ụgbọ ala nkeonwe, ndị a ga-enwe ike ikesa ebe ahụ ma ọ bụrụ na ha nwere otu n'ime baajị atọ ma soro ụkpụrụ Euro 3 (mgbe 2000 gasịrị).

THE mbụ di na nwunye Ezubere ya maka ndị bi na ndị na-elekọta ndị bi na ọ ga-ekwe ka mgbasa na ebe a na-adọba ụgbọala na mpaghara ahụ.

ugbua na njikọ nke abụọ na-enye ohere ikesa na mpaghara ahụ, mana ọ naghị enye ikike ịnya ụgbọ ala n'okporo ámá ma ezubere maka ụgbọ ala ndị njem, tagzi, ụgbọ ala azụmahịa dị mfe, ọrụ nkekọrịta ụgbọ ala na ụgbọ ala na-ebuga ụmụaka gaa ụlọ akwụkwọ.

THE ụzọ nke atọ E mere ya maka ndị nwere ụgbọ ala eletrik, ebe a na-adọba ụgbọala na mpaghara ahụ nakwa maka ndị ọbịa bi na ya. Maka ụgbọ ala ndị ọzọ, ndị a ga-enwe ike ịgbasa na ogbe ndịda Lisbon ma ọ bụrụ na ha na-agbaso ụkpụrụ Euro 3 na n'etiti 00:00 na 06:30.

Dị ka Fernando Medina si kwuo, n'ime oge n'etiti 06:30 na 00:00 a ga-enwe "njikwa ohere eletrik", ma "agaghị enwe ihe mgbochi anụ ahụ". Dị ka Medina si kwuo, nke a ga-abụ "usoro mgbochi dị irè", nke a na-ebu amụma maka ndị na-adịghị erube isi.

Dịka Kansụl Obodo siri kwuo, ndebanye aha maka inweta baajị kwesịrị ịmalite na Mee. Na June / Julaị, ZER ọhụrụ kwesịrị ịmalite ọrụ na "ozi na mmata mmata", na n'August, ọ ga-adịrịrị ike n'enweghị oke ọ bụla.

Kedu ihe na-agbanwe kacha na Lisbon?

Na mgbakwunye na mmachi na mgbasa ozi, City Council na-akwado ime mgbanwe n'ezie n'ọtụtụ okporo ámá Baixa de Lisboa. Iji malite, okporo ụzọ Fanqueiros na Ouro ga-efunahụ okporo ụzọ okporo ụzọ iji mee ka ụzọ okirikiri ọhụrụ, na-atụ anya na ọ ga-eme na Avenida Almirante Reis.

A ga-eme Rua Nova do Almada na Rua Garrett naanị maka ndị ji ụkwụ aga, ebe Largo do Chiado ga-eji naanị ụgbọ njem ọha. A na-ahazikwa ọtụtụ ịgbatị n'akụkụ ụzọ na ọtụtụ mgbanwe na mgbasa.

N'ikpeazụ, Kansụl Obodo ahụ na-ahụkwa amụma maka ịmepụta "Public Walkway" ọhụrụ na Avenida da Liberdade. Ya mere, n'etiti Rua das Pretas na Restauradores, a ga-amachibido ụgbọ ala ụgbọ ala n'okporo ụzọ etiti, nke a ga-eme ugbu a n'akụkụ ụzọ, ebe Council Council ga-ewepụ ihe dị ka 60% nke ebe a na-adọba ụgbọala iji mepụta okporo ígwè ígwè n'akụkụ nke ọ bụla. .

GỤKWUO