Nyocha nke amanyere iwu maka ọgba tum tum na 2023? European Union "tụ aka" na ntụziaka a

Anonim

Ogologo oge a na-eme atụmatụ mana etinyeghị ya na isi obodo Portugal (nyocha oge nke Azores nke ọgba tum tum na mopeds adịlarịrị iwu), nyocha oge amanye maka ọgba tum tum kwesịrị ịbụ iwu na European Union niile dịka site na 2023.

Ministri nke njem na Europe (MOT) ga-akwadebe iwu nke ga-eme ka ọ bụghị naanị na-amanye ụdị iwu nke nyocha ndị a, mana ọ ga-ewepụtakwa parampat a ga-enyocha yana, n'ezie, ụbọchị ntinye ike nke ọkọlọtọ a.

Mgbe European Ministry of Transport na-adịbeghị anya kwuru na nyocha ndị a agaghị abata na 2022, o doro anya na Federation of the European Motorcyclists Association (FEMA) ekwesịghị isonyere ndị ọrụ ụgbọ njem nke Europe na ọrụ nkwado (ihe). enyere ime), na nkwenye nke nkewa a ga-abịa mgbe nzukọ n'etiti Directorate General for Energy and Climate (DGEC) na FEMA.

mgbapụ ọgba tum tum
Ụda nke iyuzucha kwesịrị ịbụ "n'anya" nke ndị nyocha.

Ihe ị ga-atụ anya na nyocha ndị a

Ka ọ dị ugbu a, a maghị ntakịrị banyere nyocha ndị a na-amanyere n'oge oge maka ọgba tum tum, ma ọ bụghị n'aka ma ha ga-ekpuchi ebe ọ bụla na ebe ike. Ọ bụrụ n’icheta, oge mbụ a tụlere isiokwu a na Portugal, echiche a ga-abụ naanị ịmanye ọgba tum tum nwere ikike injin ruru ma ọ bụ karịa 250 cm3 ka a nyochaa ya.

Agbanyeghị, enwere asịrị na ndị omeiwu Europe na-ezube ịgbatị nyocha ndị a na ụgbọ ala abụọ na atọ, n'agbanyeghị ikike injin. Ọ bụrụ na akwadoro nke a, a ga-anwale ọbụna mopeds nwere ikike injin ruru 50 cm3 na nyocha.

Yamaha NMAX
Ọbụghị ọbụna "125" a ma ama kwesịrị ịbụ "ọgwụgwọ" na nyocha.

Maka ihe a ga-enyocha, ọzọkwa enweghị ozi ọ bụla. N'agbanyeghị nke ahụ, nyocha ndị a kwesịrị ịgụnye nlele anya nke taya taya, ọkụ, breeki (nke nwekwara ike ịnwale na phrenometer (ebe a na-anwale breeki ụgbọ ala) .Mmepụta mmetọ na nyocha ụda mkpọtụ kwesịkwara ịdị.

Maka oge a, egosibeghị ugboro nyocha ndị a ma ọ bụ ọnụ ahịa ha. Oge mbụ a na-ekwu okwu n'echiche a, na 2018, Institute for Mobility and Transport (IMT) setịpụrụ ọnụahịa nke nyocha ndị a na 12,74 euro. Na Azores ndị a na-efu euro 23.45, na-agbada na 8.31 euro n'ihe banyere ọgba tum tum na mopeds.

GỤKWUO