Hybrids maka ụtọ niile. Nke a bụ Ford Kuga ọhụrụ

Anonim

Dị ka a mara ọkwa n'izu gara aga, Ford ji ohere nke "Gaa n'ihu" omume nke ọ haziri taa na Amsterdam, ikpughe na ọgbọ ọhụrụ nke Ford Kuga . Ka ọ dị ugbu a SUV Ford kasị mma-ere na Europe, na ika nke atọ kasị mma-ere nlereanya na Old Continent (dị nnọọ n'azụ Fiesta na Focus), na Kuga bụ ugbu a na nke atọ ọgbọ.

N'ile anya na akara nke Ford ndị ọzọ, Kuga nwere ugbu a omenala Ford grille, na n'azụ, ihe nlereanya aha na-egosi n'okpuru akara na na a Central ọnọdụ na ọdụ ọdụ, yiri na-eme na Focus.

Ọ bụ ọgbọ ọhụrụ 100%; anyị na-ewepụta ntakịrị ihe ngosi sitere na ọgbọ ọhụrụ a.

Hybrids maka ụtọ niile

Ozi ukwu nke ọgbọ ọhụrụ nke Kuga na-egosi n'okpuru bonnet, na SUV na-apụta dị ka ihe nlereanya kachasị ọkụ na akụkọ ihe mere eme nke Ford, ịbụ ihe nlereanya mbụ nke ika a ga-enye ya na ụdị ngwakọ dị nro, ngwakọ na nkwụnye. Na mgbakwunye na engines ndị a, Kuga ga-egosipụtakwa ụdị mmanụ ụgbọ ala "conventional" na mmanụ dizel.

Ford Kuga

Ụdị ngwakọ ngwa mgbakwunye ọ ga-adị kemgbe mmalite nke ịzụ ahịa, ma jikọta engine petrol 2.5 l na cylinders anọ n'ahịrị na-arụ ọrụ dịka usoro Atkinson si dị, na igwe eletriki na batrị nwere ikike nke 14.4 kWh, na-enye onyinye. 225 hp nke ike na nnwere onwe na ọnọdụ eletrik nke 50 km.

Debanye aha na akwụkwọ akụkọ anyị

Maka oriri, Ford na-ekwupụta nkezi uru nke 1.2 l/100 km na CO2 emission nke 29 g/km (WLTP). Enwere ike ịgbaji batrị n'ime awa anọ site na ntinye 230V ma ị nwere ike ịhọrọ n'etiti ụdị ojiji ise: EV Auto, EV Now, EV later and EV Charge.

Ngwakọ Kuga , na-enweghị nkwụnye na-ejikọta engine 2.5 l na Atkinson okirikiri na moto eletriki na batrị lithium-ion (dị ka Mondeo) na nnyefe akpaka. Echere na ọ ga-abịa na njedebe nke 2020, nke a na-eweta oriri nke 5.6 l / 100 km na ikuku nke 130 g / km, a na-atụ anya na a ga-enye ya na ụgbọ ala niile na n'ihu ụkwụ.

Ford Kuga
Na nke mbụ, Kuga ga-egosipụta ụdị ngwakọ dị nro, ngwakọ na nkwụnye.

Banyere ụdị ngwakọ dị nro, ọ na-eji injin Diesel, 2.0 l EcoBlue na 150 hp , ijikọta ya na Integrated belt Starter/generator system (BISG), nke na-anọchi anya ihe ọzọ, na 48 V eletriki usoro na-enye ohere ya. CO2 emission nke 132 g / km na oriri nke 5.0 l / 100km.

N'ime "conventional" engines, Kuga nwere 1.5 EcoBoost na ụdị 120hp na 150hp nke a na-eji usoro nkwụsị nke cylinder. N'etiti Diesels, ihe a na-enye gụnyere 1.5 EcoBlue nke 120 hp na 2.0 EcoBlue nke 190 hp A na-ejikọta nke ikpeazụ na sistemụ ịnya ụgbọ ala niile.

Ford Kuga
Aha ihe nlereanya na-amalite ịpụta na etiti etiti na ogwe ahụ, dịka ọ na-eme na Focus.

Ọgbọ ọhụrụ, ikpo okwu ọhụrụ

nọdụ n'elu ikpo okwu C2 - otu ihe ahụ anya - Kuga bụ Ford SUV mbụ iji wuo n'elu ikpo okwu ọhụrụ a zuru ụwa ọnụ. Nsonaazụ, n'agbanyeghị mmụba nke akụkụ, bụ mfu nke ihe dị ka kilogram 90 n'ịdị arọ yana mmụba 10% na isi ike nke torsional ma e jiri ya tụnyere ọgbọ gara aga.

Idenye aha na ọwa Youtube anyị

Na-ekwu okwu nke ụba akụkụ, tụnyere gara aga ọgbọ Ford SUV bụ 44 mm wider na 89 mm ogologo, na wheelbase mụbara site 20 mm.

Ford Kuga
Kuga dabere n'otu ikpo okwu dị ka Focus.

Oghere adịghị ụkọ

Dị ka a pụrụ ịtụ anya, nkuchi nke ọhụrụ ikpo okwu na n'ozuzu uto na akụkụ pụtara na Kuga malitere inye ọzọ ohere n'ime. N'ihu, oghere ubu abawanyela site na 43 mm, ebe n'ogo hip, ndị njem oche oche Kuga abawanyela site na 57 mm.

Ford Kuga
N'ime, ihe kacha pụta ìhè bụ nkuchi nke 12.3 '' dijitalụ akụrụngwa panel.

Banyere ndị njem nọ n'azụ oche, ndị a nwere 20 mm ọzọ na ọkwa nke ubu na 36 mm na ọkwa nke hip. N'agbanyeghị ọgbọ ọhụrụ nke Kuga bụ 20 mm dị mkpụmkpụ karịa nke gara aga, Ford jisiri ike nye 13 mm ọzọ headroom na oche n'ihu na 35 mm ọzọ na oche azụ.

Teknụzụ dị elu yana nchekwa

Ọgbọ ọhụrụ nke Kuga nwere ihe ngosi 12.3 "dijitalụ (nke a na-ejikọta ya na ihe ngosi isi elu, nke mbụ n'etiti Ford SUVs na Europe), usoro chaja ikuku, 8" touchscreen, FordPass Connect , B & O ụda usoro na ọbụna SYNC 3 na-emekarị. Sistemu na-enye gị ohere iji iwu olu jikwaa ọrụ dị iche iche.

N'ihe gbasara nchekwa, Kuga ọhụrụ ahụ nwere sistemu dị ka njikwa ụgbọ mmiri na-emegharị emegharị, nnabata akara okporo ụzọ, Active Park Assist ma ọ bụ sistemụ mgbako Ford nwere nchọpụta nke ndị na-agafe agafe na ndị na-agba ígwè. Na Kuga na-abịa na Sistemụ Ndebe Lane ọhụrụ nke Ford nwere nchọpụta ntụpọ.

Ford Kuga

Ụdị maka mmasị niile

Dị ka ọ na-emekarị na mpaghara Ford, Kuga ọhụrụ ahụ ga-adị n'ụdị dị iche iche dị ka Kuga Titanium, Kuga ST-Line na ọbụna Kuga Vignale nke na-enye ọtụtụ "àgwà" na Ford SUV. Ụdị dị iche iche nke Titanium zọọ na ọkaibe, ST-Line na anya egwuregwu na n'ikpeazụ, Vignale zọọ n'ụdị okomoko ka ukwuu.

Ka ọ dị ugbu a, Ford ekwuputabeghị ụbọchị ọbịbịa na ahịa maka Kuga ọhụrụ, ma ọ bụ ọnụ ahịa nke ọgbọ nke atọ nke ihe kacha ere ahịa n'etiti SUVs nke blue oval brand na Europe ka amara.

GỤKWUO