Ford Cougar. Ihe ị chọrọ ịma gbasara Ford kacha feline

Anonim

Okwu a na-ekwu na "oge na-agbanwe, ọchịchọ na-agbanwe" na Ford Puma ọhụrụ bụ ihe akaebe nke ahụ. Na mbụ jikọtara na obere egwuregwu coupé ewepụtara na Fiesta, aha mbụ pụtara na Ford nso na 1997 bụ ugbu a azụ, ma na a format na-ezute ọchịchọ nke narị afọ nke 21 ụgbọ ala ahịa.

Apụọla ihe mgbochi na ọrụ ezinụlọ na ahịrị coupé, na Puma na-apụta dị ka ngafe, na nzaghachi doro anya maka ihe ekpughere dị ka isi ihe na-eme n'ahịa ụgbọ ala n'afọ ndị na-adịbeghị anya.

N'agbanyeghị ọpụpụ na ụdị coupé, a ka nwere njirimara ndị a na-ahụkarị n'etiti Pumas abụọ na akụkọ ihe mere eme nke Ford. N'ihi na, dị ka ọ dị n'oge gara aga, Puma ọ bụghị nanị na-aga n'ihu na-ekere òkè n'elu ikpo okwu na Fiesta, kamakwa ketara ime ya. Otú ọ dị, ebe ọ bụ ihe na-agafe agafe, Puma ọhụrụ ahụ na-ewere akụkụ dị irè karị na nke dịgasị iche iche.

Ford Puma ST-Line na Ford Puma Titanium X
Ford Puma ST-Line na Ford Puma Titanium X

Ị nweghị ohere...

N'ịbụ onye hapụrụ usoro coupé, Puma nwere ike were onwe ya dị ka nhọrọ enyi na enyi karịa ezinụlọ. Ka anyị hụ: n'agbanyeghị na-ekere òkè n'elu ikpo okwu na Fiesta, na Puma nwere a akpa akpa na 456 l, ọtụtụ ihe karịa 292 l nke Fiesta na ọbụna 375 l nke Focus.

N'agbanyeghị na ogwe ahụ na dị ka a ga-asị na oge mgbe Ford Puma na ohere bụ echiche ndị na-emegide ya adịla anya, Puma nwere ngwọta dị ka Ford MegaBox (otu akụkụ na ala nke nwere ikike nke 80 l nke na-enye gị ohere ime ya). bufee ihe ndi ozo toro ogologo) na shelf nke enwere ike itinye n'ogo abuo.

Iji mezue versatility isi iyi nke ọhụrụ Puma, Ford nyekwara ya ọhụrụ crossover na a usoro na-enye ohere imeghe akpa compartment site a sensọ n'okpuru n'azụ bompa, ihe anyị na-ama mara na ndị ọzọ ụdị nke ika na a mpụta mbụ na nkebi dị ka. ka Ford.

Ford Puma Titanium X 2019

… na teknụzụ kwa

Ọ bụ ezie na Puma mbụ lekwasịrị anya (ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ naanị) na ịnya ụgbọ ala obi ụtọ, onye ọhụrụ ahụ kwesịrị iburu n'uche mgbanwe mgbanwe ụwa gafere na afọ 22 nke kewapụrụ mmalite nke ụdị abụọ ahụ.

Yabụ, ọ bụ ezie na Puma ọhụrụ ahụ nọgidere na-ekwesị ntụkwasị obi na akwụkwọ mpịakọta ike nke ika ahụ (ma ọ bụ na o nweghị Fiesta chassis) ọ na-egosipụtakwa onwe ya dị ka ihe atụ nwere ntinye teknụzụ siri ike, nke na-atụgharị gaa na nchekwa dị iche iche, nkasi obi na ihe enyemaka ịkwọ ụgbọala.

Ihe atụ nke a bụ ihe mmetụta ultrasonic 12, radar atọ na igwefoto abụọ na-ejikọta Ford Co-Pilot360.

Ngwa ndị a jikọtara ya na akụrụngwa dị ka njikwa ụgbọ mmiri na-agbanwe agbanwe na ọrụ Stop&Go (dị mgbe Puma nwere igbe igbe nwere okpukpu abụọ), nnabata nke akara okporo ụzọ ma ọ bụ enyemaka mmezi n'okporo ụzọ ụgbọ ala, akụrụngwa niile nke Puma mbụ nwere ike. naanị… nrọ.

Ford Cougar. Ihe ị chọrọ ịma gbasara Ford kacha feline 11390_5

Sistemụ ngwakọ dị nro na-emekwa mpụta mbụ ya

Ọ bụghị naanị n'ihe gbasara ọdịdị ahụ na teknụzụ dịnụ ka ụlọ ọrụ ụgbọ ala malitere n'ime afọ 20 gara aga, na ihe akaebe ya bụ ụdị injin nke Puma ọhụrụ ga-adị.

Ya mere, dị ka Fiesta na Focus, crossover ọhụrụ na aha feline ga-enwe ụdị ngwakọ dị nwayọọ, nke obere 11.5 kW (15.6 hp) eletriki eletrik na-ewere ọnọdụ nke onye na-atụgharị na engine. malite, ma jikọta ya na ya. 1.0 EcoBoost nwere ọkwa ike abụọ - 125hp na 155hp ekele maka nnukwu turbo na oke mkpakọ dị ala.

Ford Puma 2019

Họpụtara Ford EcoBoost Hybrid, usoro a na-eweta Puma ohere nke na-agbake na ịchekwa ike ike nke braking na mgbe ọ na-atụgharị ala na-enweghị ngwa ngwa, na-atụgharị ya na ike eletriki, nke na-enye batrị lithium-ion 48 V; belata turbo lag; na-eme ka ọrụ dị nro na ngwa ngwa nke usoro nkwụsị mmalite; na ọbụna na-enye ohere freewheeling.

Ford Cougar. Ihe ị chọrọ ịma gbasara Ford kacha feline 11390_8

Maka injin ndị ọzọ, Puma ọhụrụ ahụ ga-adịkwa na 1.0 EcoBoost na ụdị na-enweghị sistemụ ngwakọ dị nro na 125 hp, yana injin Diesel nke ga-apụta jikọtara ya na nnyefe akpaka na njigide asaa na-agba ọsọ abụọ, ma nke ahụ ga-erute naanị n'ahịa mba na 2020. Ọzọkwa na mpaghara mgbasa ozi, a ga-enwekwa igbe akwụkwọ ntuziaka na-agba ọsọ isii.

Ford Puma Titanium X

N'ihu, nkọwa chrome pụtara.

Edebere maka ịbịarute n'ahịa Portuguese na Jenụwarị na Titanium, ST-Line na ST-Line X akụrụngwa akụrụngwa, naanị ngwakọ dị nro nwere nsonaazụ 125hp na 155hp jikọtara ya na igbe akwụkwọ ntuziaka 6-speed, ọnụ ahịa nke Ford Puma ọhụrụ.

Ọ bụ onye na-akwado ọdịnaya a
Ford

GỤKWUO