Enwere ọtụtụ okpu, mana dị ka nke a sitere na Ford… ọ bụghị n'ezie.

Anonim

Teknụzụ abụghị ihe ọhụrụ ma bụrụlarị akụkụ nke akụrụngwa nke ọtụtụ ụgbọ ala, nke na-achọpụta ike ọgwụgwụ nke ndị ọkwọ ụgbọ ala na njikere maka eziokwu a site na ịdọ aka ná ntị anya na nke a na-anụ.

Agbanyeghị, Ford were otu teknụzụ ahụ wee mee ka ọ dị mfe, tinye ya na okpu. Nke ahụ ziri ezi, okpu.

Ebumnobi ya bụ inyere ndị na-anya gwongworo na Brazil aka, bụ́ ndị na-anya awa na awa, ọtụtụ mgbe n’abalị. Nkeji nke abụọ nke ndọpụ uche, ma ọ bụ iro ụra, pụrụ ịpụta ihe mberede dị oké njọ.

Okpu ugbu a mepụtara ma mepụta nke Ford na-achọpụta ma jiri akara ụda egwu, ọkụ na ịma jijiji mee ka ọ mara.

Ford okpu

Okpu Ford dị ka okpu ọ bụla ọzọ, mana o nwere ihe accelerometer na gyroscope arụnyere n'akụkụ. Mgbe calibrating ihe mmetụta, na-aghọta na nkịtị mmegharị nke onye ọkwọ ụgbọ ala isi, okpu dị njikere ime ya ọrụ - alerting ọkwọ ụgbọala na a ga-ekwe omume ọnọdụ nke ike ọgwụgwụ ma ọ bụ ike ọgwụgwụ.

N'agbanyeghị ihe karịrị 18 ọnwa nke usoro mmepe, na ihe karịrị 5000 kilomita kpuchie na ule, imewe nke Ford okpu ka na ya ọhụrụ, na-enweghị amụma iru ụlọ ahịa.

Enwere ọtụtụ okpu, mana dị ka nke a sitere na Ford… ọ bụghị n'ezie. 17934_2

Tụnyere sistemụ na-eji ụgbọ ala, okpu Ford nwere ụfọdụ uru. Na mgbakwunye na "akụrụngwa" a na-agbanye n'isi onye ọkwọ ụgbọ ala, nke na-eme ka ịdọ aka ná ntị a na-ege ntị nso na ntị, na ọkụ ọkụ na-egbuke egbuke n'ihu anya, onye ọkwọ ụgbọala ọ bụla nwere ike iji ya, n'agbanyeghị ụgbọ ala ọ na-anya. .

N'agbanyeghị na a nwalere ya na ndị ọkwọ ụgbọ ala na Brazil, teknụzụ Ford mepụtara nwere ike iji n'ụdị ụgbọ ala ọ bụla, ebe ọ bụla n'ụwa.

Ford okpu

O doro anya na Ford na-ekwu na a chọrọ ule ndị ọzọ, na mgbakwunye na usoro patent na asambodo, ma ọ nwere mmasị ịnye ndị mmekọ na ndị ahịa nkà na ụzụ, na-eme ka mmepe ya dịkwuo elu na iru mba ndị ọzọ.

GỤKWUO