Kansụl Obodo Lisbon na-akwado mgbanwe na okirikiri nke abụọ. Gịnị na-esote?

Anonim

Mgbe afọ ole na ole tụlechara iwepụ ụzọ okporo ụzọ abụọ na okirikiri nke abụọ iji mee ụzọ maka okporo ụzọ ndụ ndụ na ibelata oke ọsọ n'ụzọ ahụ site na 80 km / h ugbu a ruo 50 km / h, Council Lisbon dị ka ọ nwere atụmatụ ndị ọzọ. n'ihi na nke bụ otu n'ime ndị kasị na-ekwo ekworo (na mkpọkọ) okporo ụzọ na isi obodo.

E gosipụtara echiche a site n'aka Miguel Gaspar, onye ndụmọdụ maka njem na Lisbon City Council, na N'ajụjụ ọnụ ya na "Transportes em Revista" na-akwado na, n'agbanyeghị na ọ gbahapụrụ atụmatụ ịmepụta okporo ụzọ akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ, onye isi obodo na-aga n'ihu na-eme atụmatụ ịgbanwe nke ọma n'ime ya. okirikiri nke abụọ.

Dị ka Miguel Gaspar si kwuo, atụmatụ ahụ gụnyere ịmepụta usoro njem na etiti etiti nke 2nd Circular, na-ekwu na kansụl ahụ "na-amụ ohere nke itinye usoro njem n'ime etiti ya, nke nwere ike ịbụ ụgbọ okporo ígwè ma ọ bụ BRT. Busway)".

Ọrụ ime obodo ma ọ bụ mpaghara? nke ahụ bụ ajụjụ

Dị ka Miguel Gaspar si kwuo, onyeisi obodo ahụ amaworị ebe a ga-akwụsị nkwụsị na otú e si akpọga ndị mmadụ, na-ekwu, sị: "Anyị jisiri ike guzobe n'akụkụ ọdụ ụgbọ okporo ígwè Benfica, n'ógbè Colombo, na Torres de Lisboa, Campo Grande, Airport. (…) na Avenida Marechal Gomes da Costa, wee jikọọ na Gare do Oriente”.

Debanye aha na akwụkwọ akụkọ anyị

Ọrụ okirikiri nke abụọ
Corridor nke akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ enyere na atụmatụ mbụ maka okirikiri nke abụọ kwesịrị inye ụzọ maka ụzọ ụgbọ njem ọha.

N'iburu n'aka na Kansụl Obodo Lisbon yiri ka ọ nwere maka ọrụ a, ajụjụ na-ebilite bụ ma nke a ọ ga-abụ ọrụ pụrụiche nke obodo Lisbon ma ọ bụ na ọ ga-agụnye obodo ndị ọzọ na mpaghara Lisbon Metropolitan Area (AML).

Iji banye ebe a na-abanye, ndị mmadụ ga-agbago ma ọ bụ gbadata na steepụ

Miguel Gaspar, onye ndụmọdụ maka ngagharị na Kansụl Obodo Lisbon

Dị ka Miguel Gaspar si kwuo, nhọrọ nke abụọ bụ nke kachasị, na onye kansụl na-ezo aka: "Anyị nwere mmasị na nkwupụta ikpeazụ a, n'ihi na mgbe e mesịrị usoro a nwere ike ịbanye na CRIL na BRT corridor nke A5. Nke a ga-enye ohere maka ihe pụrụ iche, nke bụ njikọ kpọmkwem sitere na Oeiras na Cascais na ọdụ ụgbọ elu na Gare do Oriente ".

N'ihe banyere imepụta atụmatụ ime obodo, Miguel Gaspar mesiri echiche ahụ ike, na-ezo aka na "ụzọ abụọ n'ụzọ atọ nke ndị na-arụ ọrụ na Lisbon adịghị ebi n'obodo ahụ. Ya mere CML ji na-ekwu mgbe niile na a na-edozi mmegharị na Lisbon naanị mgbe a ga-edozi nsogbu nke Mpaghara Obodo".

BRT, Linha Verde, Curitiba, Brazil
Ahịrị BRT (dị ka nke a na Brazil) dị ka obere ụgbọ oloko, mana enwere bọs kama ụgbọ oloko.

atụmatụ ndị ọzọ

Dị ka Miguel Gaspar si kwuo, a na-eme atụmatụ atụmatụ dị ka njikọ Alcântara, Ajuda, Restelo, São Francisco Xavier na Miraflores (site na ọkụ / tramway); imepụta okporo ụzọ ụgbọ njem ọha n'etiti Santa Apolónia na Gare do Oriente ma ọ bụ ịgbatị ụzọ tram iri na ise na-aga Jamor na Santa Apolónia.

Onye ndụmọdụ ahụ kwukwara na ọrụ ọzọ dị na tebụl bụ ịmepụta okporo ụzọ BRT (busway) na mpaghara Alta de Lisboa.

N'ime oke AML, Miguel Gaspar zoro aka na e nwere ọrụ iji jikọọ Algés na Reboleira (na ahịrị Sintra na Cascais); Paço d'Arcos ao Cém; Odivelas, Ramada, ụlọ ọgwụ Beatriz Ângelo na Infantado na Gare do Oriente ruo Portela de Sacavém, a na-enwe mkparịta ụka gbasara ma njikọ ndị a kwesịrị ịbụ site na ụgbọ okporo ígwè ma ọ bụ BRT.

Isi mmalite: Ụgbọ njem na Nyocha

GỤKWUO