Легендата на Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, Еторе Бугати: Последниот од легендите

Anonim

По 5 легендарни верзии на Bugatti Veyron, „нам“ доаѓа шестата и последна верзија на легендарната линија, која ги одбележува најепските модели, возачи и познатите на марката. Откријте го најексклузивното од сите: специјалното издание на Ettore Bugatti.

Со презентација закажана за Pebble Beach Elegance Contest, Калифорнија, ова најново специјално издание на Bugatti Veyron Legends, покрај тоа што е почит на основачот на брендот Ettore Bugatti, е и почит на еден од најистакнатите модели на Bugatti, тип 41 Royale.

Собирот на овие 6 примероци на автомобилска префинетост во Пебл Бич речиси може да се спореди со планетарно порамнување, каде што најголемите ѕвезди несомнено ќе бидат 6-те прекрасни Bugatti Veyron Legendaries.

ПОГЛЕДНЕТЕ ИСТО: Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Legend Black Bess е грев на тркала

Зборот ексклузивност добива уште поголемо значење, со тоа што производството на Legend Ettore Bugatti е ограничено на 3 примероци. Не помалку ексклузивна е неговата цена: 2,35 милиони евра.

2014-Bugatti-Veryon-Grand-Sport-Vitesse-Legend-Ettore-Bugatti-Interior-4-1280x800

6-те легендарни изданија на Bugatti Veyron може да се видат сите заедно еднаш, на 17-ти август, на натпреварот за елеганција на Pebble Beach. Собирот на овие 6 примероци на автомобилска префинетост во Пебл Бич речиси може да се спореди со планетарно порамнување, каде што најголемите ѕвезди несомнено ќе бидат 6-те прекрасни Bugatti Veyron Legendaries.

Ајде да навлеземе во деталите за ова легендарно издание на Bugatti Veyron Ettore Bugatti. Однадвор, новитет е комбинацијата на изложени јаглеродни влакна за разлика од рачно полираните алуминиумски панели на каросеријата, пред да се нанесе на нив проѕирен слој лак.

ДА ЗАПОМНЕТЕ: Овој Bugatti Veyron му оддава почит на Мео Константини

Потковицата на предната решетка и логото на брендот „EB“ на задната страна се во платина, додека капачето на резервоарот е изгравирано со потписот на Еторе Бугати.

Легендата на Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, Еторе Бугати

Друг уникатен детал е дека иако Еторе Бугати повеќе не е со нас, ексклузивните тркала на Бугати Вејрон Еторе Бугати се инспирирани од дизајнерската мисла на Еторе Бугати, за моделот Type 35.

Легендата на Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, Еторе Бугати

Можеби не изгледа ни на прв поглед, но внатрешноста зрачи со префинетост и мајсторство во финишот, бидејќи зборуваме за ентериер обложен во 2 типа кожа со 2 различни тонови. Телешката кожа е избраната суровина, која ја спојува најдобрата коњска кожа, кордованската кожа. Оваа кожа бара посебен процес на доработка, потребни се 6 месеци додека да ја добиеме конечната боја, трансформирајќи го основниот тон од кафена во рубин црвена.

2014-Bugatti-Veryon-Grand-Sport-Vitesse-Legend-Ettore-Bugatti-Interior-3-1280x800

Заедно со другите детали, издвојуваме уште неколку парчиња во платина, во случајов танцувачкиот слон, уметничко дело извајано од братот на Еторе Бугати, Рембрант Бугати.

ЗБОРУВАМЕ ЗА: Полицијата во Дубаи има Bugatti Veyron и многу повеќе

Механички, овој Bugatti Veyron Legend Ettore Bugatti ги задржува сите спецификации на верзијата Grand Sport Vitesse, односно 1.200 КС и 1.500 Nm од блокот 8l W16 сè уште се таму, како и експлозивното забрзување од 2,6 секунди. од 0 до 100 km/h и рекордерите 408,84 km/h максимална брзина.

Ова се повеќе од доволни фактори за да продолжи да го прави Bugatti Veyron машина со извонреден исклучок и ексклузивитет, и покрај неговиот наследник кој веќе е во нафтоводот.

Легендата на Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, Еторе Бугати: Последниот од легендите 19370_5

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе