Мерцедес CLA Shooting Break? Зошто да не?

Anonim

По Mercedes Class B, Mercedes CLA и идниот Mercedes GLA, време беше платформата на новиот Mercedes Class A да послужи како костур за Shooting Break. Поточно, CLA Shooting Break.

Ова го вели Гордон Вагенер, директор за дизајн на Мерцедес, кој се доверил дека неодамна дизајнирал компактно комбе со дизајн сличен на новиот CLA. Со други зборови, CLA Shooting Break нема да биде ништо повеќе, ништо помалку од „Baby CLS Shooting Break“.

А зошто CLA? За Wagener, CLA е, како и CLS, купе со четири врати, така што нема причина да не се повторува успехот на CLS Shooting Break во компактен режим. Ќе биде успех сигурно!

CLA Shooting Break

Германскиот бренд сè уште нема објавено слика од овој CLA Shooting Break, но нема да биде потребно да се вложи голем напор за да се предвидат линиите на овој нов концепт. Од двете, или замислете Mercedes CLA со позакривен покрив за малку да го зголемите товарниот простор, или замислете Mercedes CLS Shooting Brake со должина помала од 3 или 4 раце. Во суштина, нема да одите многу далеку од ова...

Сè на сè, платформата на Mercedes A-Class веќе има 4 варијанти: компактен модел, купе, теренец и Shooting Break, оставајќи само кабрио варијанта да го комплетира букетот.

CLA Shooting Break

(Слики: Мерцедес CLS Shooting Break)

Текст: Тиаго Луис

Прочитај повеќе