Сега можете да го нарачате Alfa Romeo Stelvio First Edition

Anonim

Лансирачкото издание на новиот SUV на Alfa Romeo е достапно со 2.0 турбо бензинец со 280 коњски сили и погон на сите тркала.

Именувани првите единици на новиот италијански теренец Прво издание на Alfa Romeo Stelvio – штотуку пристигнаа на „стариот континент“ и сега се достапни за нарачка кај сите дилери на брендот.

Alfa Romeo Stelvio, кој беше претставен во ноември на автосалонот во Лос Анџелес, се претпоставува како навистина спортски теренец, а доказ за тоа е облогот на 2,9 литарски V6 мотор од Ferrari, со моќност од 510 КС.

Засега, Stelvio First Edition доаѓа опремен со поскромниот блок, новиот 2.0 бензински турбо со 280 КС и 400 Nm максимален вртежен момент , заедно со 8-брзински автоматски менувач и Q4 систем за погон на сите тркала. И покрај тоа, оваа верзија обезбедува подеднакво импресивни перформанси – спринтот од 0-100 km/h се завршува за само 5,7 секунди.

Сега можете да го нарачате Alfa Romeo Stelvio First Edition 20363_1

СЛАВАТА НА МИНАТОТО: Alfa Romeo 1900 M „Matta“ (AR52): вистинскиот претходник на Stelvio

Италијанскиот SUV е стандардно опремен со тркала од 20 инчи, седишта обложени со кожа, предни и задни сензори за паркирање, задна видео камера и активни безбедносни уреди како што е автономниот систем за сопирање за итни случаи.

Alfa Romeo Stelvio First Edition сега е достапно за нарачка и се нуди по цена од 65.000 евра (вклучува понуда од 6.000 евра во опции).

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе