Карлос Саинц е наследникот на Фетел во Ферари

Anonim

Од објавата за заминувањето на Себастијан Фетел од Ферари на крајот на сезоната, две имиња се појавија во пол-позиција да го заземат местото на Германецот: Карлос Саинц и Даниел Рикиардо.

Изминативе денови шансата да се биде Шпанецот да го освои местото станува се посилна и посилна и денес еве ја потврдата која многумина ја чекаа.

Интересно, оваа објава дојде неколку минути откако Даниел Рикиардо беше потврден како возач на... Мекларен за 2021 година. Со други зборови, Австралиецот ќе го заземе местото на Саинц.

Ver esta publicação no Instagram

CONFIRMED: Carlos Sainz teams up with Charles Leclerc at @scuderiaferrari in 2021! . #F1 #Formula1 #CarlosSainz #Ferrari #Leclerc @carlossainz55

Uma publicação partilhada por FORMULA 1® (@f1) a

новите прашања

Овие две најави отвораат две прашања: кој ќе го замени Рикиардо во Рено и каде ќе оди Фетел?

Претплатете се на нашиот билтен

Во случајот со Рено, единствената сигурност е дека француската марка има намера да продолжи во Формула 1. Затоа, во наредните недели ќе биде интересно да се дознае кој ќе го пополни местото што го испразни Рикиардо.

Ver esta publicação no Instagram

CONFIRMED: Daniel Ricciardo will race alongside Lando Norris at @mclaren in 2021, replacing Carlos Sainz . #F1 #Formula1 #Ricciardo #McLaren

Uma publicação partilhada por FORMULA 1® (@f1) a

Дали е тоа Фетел? Или, како што велат некои, може ли Фернандо Алонсо да се врати на активното работно место за да му помогне на тимот што го доведе до ѕвезда да се врати на добри резултати?

Многу сум среќен што ќе одам во Скудерија Ферари во 2021 година и возбуден сум за мојата иднина со тимот, но имам уште важна година пред Мекларен Рејсинг, тим на кој навистина се радувам да се тркам повторно оваа сезона.

Карлос Саинц

Конечно, сè уште има оние кои ја истакнуваат можноста Себастијан Фетел да се пензионира или да земе одмор, чекајќи ги новите правила кои стапуваат на сила во 2022 година.

Тимот на Razão Automóvel ќе продолжи онлајн, 24 часа на ден, за време на избувнувањето на СОВИД-19. Следете ги препораките на Генералната дирекција за здравство, избегнувајте непотребни патувања. Заедно ќе успееме да ја надминеме оваа тешка фаза.

Прочитај повеќе