Овој магацин е преполн со славни јапонски машини.

Anonim

Овој магацин полн со богатства е во сопственост на Prentice Performance Imports, лоциран во Орландо, Флорида, компанија која е специјализирана за увоз на јапонски машини на возраст од 25 и повеќе години.

Зошто овој конкретен број на години? Според американскиот закон, не можете да увезувате возила што не се одобрени од регулаторните органи. Меѓутоа, кога возилото ќе наполни 25 години, се класифицира како старо и повеќе не подлежи на правилата за сертификација.

А меѓу увезените возила кои се чини дека го имаат фаворизирањето на Северноамериканците се моделите JDM (јапонски домашен пазар), можеби под влијание на филмови како сагата Furious Speed или игри како Gran Turismo.

Ver esta publicação no Instagram

Uma publicação partilhada por Prentice Performance Imports (@prenticeperformanceimports) a

И што можеме да видиме во овој магацин?

Можеме да видиме неколку Nissan Skyline GT-R R32 и R33, Toyota Supra A80, Honda NSX и Mazda RX-7. Сè уште можеме да видиме Mitsubishi 3000 GT во „базна“ верзија, Nissan 300ZX или Fairlady Z како што беше познато во Јапонија, или дури и Nissan Silvia S14.

Претплатете се на нашиот билтен

Исто така, нагласени се малку непознатите јапонски машини како што е Subaru Alcyone SVX, интригантно купе дизајнирано од Џорџето Џуџаро; или дури и најпознатиот Mitsubishi Galant VR4, каде што можете да ги видите интригантните зборови „Tuned by AMG“ на капакот на моторот - ако не ја знаете оваа приказна, само знајте ја:

Ver esta publicação no Instagram

Uma publicação partilhada por Prentice Performance Imports (@prenticeperformanceimports) a

Но, увезените јапонски машини не се ограничени само на спортот/GT на кој толку многу се восхитуваме. Можеме да видиме и мали кеи автомобили (јапонски мини-автомобили) во форма на мали роудстери како Honda Beat, Suzuki Cappuccino или фасцинантното мини купе со врати од крилата на галебот, Autozam AZ-1 (дизајниран од Suzuki, продаден од Mazda) . Запомнете ја споредбата помеѓу овие два последни мини-спортови:

Истакнете го и вкусното ретро - дури и пред ретрото да биде „мода“ - Nissan Figaro и Nissan Pao.

Како што можете да видите, повеќето од возилата што ги гледаме се изменети и можеби имаат потреба од работа, но сепак тоа е единствена можност за оние кои се заинтересирани да ги вратат во првобитната состојба, па дури и да ги променат.

Останете со видеото од каналот Тавариш, кој имаше можност да прошета со водич низ вакво скапоцено складиште:

Прочитај повеќе