Новиот Mercedes-Benz S-Class ќе биде претставен следната недела

Anonim

Очекувано, салонот за автомобили во Шангај беше сцената што ја одбра Mercedes-Benz да ги претстави сите нови карактеристики на новата S-класа.

Откако се запознавме со внатрешниот изглед и некои од новите технологии за помош при возење на новата S-Class (види овде), Mercedes-Benz сега ни прикажува слика која открива малку повеќе од надворешноста, фокусирајќи се на предната оптика на оваа еден Нов модел.

Покрај заслуженото естетско ажурирање – од кое е дел од овој светлечки LED потпис со три заоблени ленти – најголемите промени ќе бидат резервирани за моторите и технологиите за помош при возење.

СЛАВАТА НА МИНАТОТО: Првата „Panamera“ беше… Mercedes-Benz 500E

Германскиот бренд ќе претстави а нов бензински V8 мотор со двојни турбо , исто така, дебитирајќи ги новите во линија шестцилиндрични мотори на брендот (бензинец и дизел) и plug-in хибридната верзија со 50 km автономија во електричен режим, 20 km повеќе од сегашниот. Своето деби во кинескиот град ќе има и новиот електричен систем од 48 волти.

Mercedes-Benz S-Class

Доколку имало сомнежи, според Ола Калениус, одговорна за групата за истражување и развој на марката, врвот на гамата на Mercedes-Benz ќе продолжи да биде максимален показател за она што е најдобро да се прави во марката ѕвезда:

„Развојот на новата S-класа беше исклучително голема. Со цела низа нови функции и функционалности, S-Class дефинитивно ќе продолжи да биде технолошки пионер на Mercedes-Benz“.

Друг белег во Шангај сигурно ќе биде обновениот опсег на технологии за помош при возење, вклучувајќи го и системот Active Distance Assist Distronic. Останува само да почекаме уште неколку дена за претставувањето на новиот Mercedes-Benz S-Class. Салонот за автомобили во Шангај се отвора на 19-ти април.

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе