Принцот од Саудиска Арабија набавува два ексклузивни прототипа на Bugatti

Anonim

Bugatti Chiron претставен во Женева и Bugatti Chiron Vision Gran Turismo се двете нови машини во приватната колекција на принцот Бадр бин Сауд.

Внукот на покојниот крал Абдула, принцот Бадр бин Сауд е самоисповедан ентузијаст на автомобилскиот свет, особено на егзотичните спортски автомобили (зошто тоа не нè изненадува…). Според Bugatti, Бадр бин Сауд бил тој што ја дал најголемата понуда за двата модели, иако вредноста не е откриена.

Предметниот Bugatti Chiron е прототип претставен на последниот автомобилски саем во Женева – првите испораки сè уште не се започнати – кој служеше да ги покаже линиите на новиот суперспортски автомобил на марката, и покрај тоа што беше функционален и практично финална верзија. Што се однесува до Vision Gran Turismo, тој е прототип претставен на последниот саем за автомобили во Франкфурт, наменски развиен за 15-годишнината од играта Gran Turismo.

НЕ СЕ ПРОПУШТА: Дизајнер ги откри првите дизајни на Bugatti Chiron

Во фазата на промовирање на новиот Chiron, француската марка ќе ги прикаже двата спорта на Неделата на автомобили во Монтереј, која ќе трае од 15 до 21 август, додека Vision Gran Turismo ќе биде и на Pebble Beach Concours d’Elegance на 21-ви.

The show car of the #Bugatti #visiongranturismo will be on display on the concept lawn @pebblebeachconcours

Uma foto publicada por Bugatti Official (@bugatti) a

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе