Maserati Quattroporte се враќа!

Anonim

Кажете се грижи за сосема новиот Maserati Quattroporte – најлесниот и најмоќниот Quattroporte некогаш направен. Накратко: Најмоќниот седан во светот.

Како што знаеме, целиот материјал од градот Маранело дише моќ и ефикасност. Роберто Коради, директор за автомобилски развој во Maserati вели: „Инженерите на Maserati и Ferrari работеа на дизајнот на шасијата и други инженерски работи со цел да ја намалат тежината и да ја подобрат ергономијата, со што се развива структура способна да има различни мотори и менувачи за најмногу различни видови на возење“.

Тој нагласува дека „Maserati ќе продолжи да биде најдобар во класата во однос на удобноста при возењето“. Италијанскиот луксузен бренд соработуваше и со брендот на неконтролираното коњ, Ферари, за заеднички да го креираат новиот мотор, V8 блок, кој ќе биде достапен во овој Quattroporte и кој ќе биде најеколошкиот досега.

Maserati Quattroporte се враќа! 21468_1

Според производителот, Quattroporte ќе биде реинтерпретација на класичниот Maserati. Во наши очи, а имајќи предвид дека Maserati досега произведуваше само апсолутно убави возила, немаме проблем да кажеме дека ова ќе ја продолжи традицијата... тоа е на повидок. Quattroporte сега е малку поактуелен и може да се пофали со потечна линија каде сличностите со купето GranTurismo се познати.

Maserati Quattroporte ќе продолжи да има голем преден дел, трите странични отвори и триаголниот Ц-столб сè уште се таму, а бидејќи малите нешта треба да се забележат, ова момче сега доаѓа со врати без рамка.

Шефот на дизајнерскиот центар, Лоренцо Рамачиоти вели: „Внатре во Quattroporte дише едноставност и обложување на вградената инструментација, површините се мазни и со висок квалитет“, додавајќи, „се користеа само престижни дрва и рафинирани кожи“.

Maserati Quattroporte се враќа! 21468_2

Maserati, со лансирањето на три нови модели во два нови пазарни сегменти, проценува дека до 2015 година ќе бидат продадени 50 илјади примероци. на уште некои.

Нека дојдат, ние ќе бидеме тука да ги примиме.

Maserati Quattroporte се враќа! 21468_3

Maserati Quattroporte се враќа! 21468_4
Maserati Quattroporte се враќа! 21468_5

Текст: Марко Нунес

Прочитај повеќе