Porsche Panamera ќе има повеќе варијанти: потврдено „shooting brake“.

Anonim

Официјално е: втората генерација на Porsche Panamera не само што ќе има долга верзија, туку и варијанта на имот.

Не е тајна дека брендот од Штутгарт долго време работи на семејна варијанта, но официјалната потврда сега дојде преку Гернот Долнер, директорот на производи за Porsche Panamera. Засега е потврдена поголема верзија (долго меѓуоскино растојание) и варијанта комби (shooting brake).

Новата Porsche Panamera – која ја интегрира платформата MSB за модели на сите тркала и погон на задните тркала на Volkswagen Group (Modularer Standardantriebsbaukasten) – треба да го откупи името „Sport Turismo“, користено во концептот што беше претставен на Париз 2012 година. Саемот за автомобили, се очекува целосно нов заден дел и повеќе простор во внатрешноста.

ВИДИ ИСТО: Porsche Panamera Turbo е официјално најбрзиот салон на Нирбургринг

Новите модели мора да бидат опремени со истиот опсег на мотори како стандардната верзија - V8 4.0 би-турбо бензински мотори со 550 КС и 770 Nm и V6 2.9 би-турбо со 440 КС и 550 Nm и V8 дизел блок со 422 КС. и 850 Nm Porsche Panamera Sport Turismo ќе биде претставена следната година на саемот за автомобили во Париз, кој се одржува меѓу 1 и 16 октомври, а производството ќе започне оваа година.

Porsche Panamera Sport Tourism Concept1

Слики: Концепт за спортски туризам на Porsche Panamera

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе