Светска премиера - Koenigsegg Agera S забележан во Хонг Конг

Anonim

Може да ви пушти плунка, веќе циркулира новиот суперспортски автомобил на градежната компанија Коенигсег. Фотографиите се светски премиери и ни доаѓаат од камерата на iphone на добро познатиот хонгконшки набљудувач на автомобили Рон Алдер В.

Ова е една од оние ситуации кога шетаме по улица многу мирно и се соочуваме со бучавата од 1030 КС што „вреска“ зад нас – Мобилниот телефон, камерата што случајно ја имаме со нас или дури и камерата на турист кој гледа во споменик или се фотографира со место бидејќи има смешна капа, се служи за да долови еден ваков единствен момент. Така мислеше Рон Алдер, кој веќе е редовен во забележувањето автомобили. Го грабна својот iPhone, се сликаше и сними што можеше.

Светска премиера - Koenigsegg Agera S забележан во Хонг Конг 22046_1

Дами и господа, ова е Koenigsegg Agera S. Да, автомобил кој не само што има чудно име, туку и ветува дека ќе ги израдува љубителите на супер автомобили. Покрај ова, Koenigsegg во изјавата вели дека „Agera S ги има сите карактеристики на Agera R, освен способноста да прима биогориво“. Заклучуваме дека Koenigsegg, мал производител кој успева да развие суперавтомобили со еколошки мотори, овојпат не се занимава премногу со „зеленото“.

Светска премиера - Koenigsegg Agera S забележан во Хонг Конг 22046_2

Откако го подготвивме моторот на верзијата S за да добие најексплозивно гориво, резултатот е доста импресивен – ако е полн со 98, Agera S, испорачува 1030 КС и 1100 nm максимален вртежен момент. Иронија на иронијата, оваа Agera S е многу зелена!

Текст: Диого Тешеира

Прочитај повеќе