Jaguar F-Type R Coupé Tour de France

Anonim

Jaguar F-Type R Coupe ќе биде присутен на Тур де Франс, премиерниот велосипедски настан, со уникатен пример создаден од JLR SVO (Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations), со што најверојатно ќе стане најпосакуваното од возилата. за поддршка на трката: Jaguar F-Type R Coupé Tour de France.

Етапата 20 на Тур де Франс, што ќе се игра на 26 јули, хронометар од 54 километри меѓу Бержерак и Периге, ќе има едно од најекстравагантните возила за поддршка досега, неверојатен Јагуар Ф-Тип Р купе Тур де Франс.

ПОГЛЕДНЕТЕ ИСТО: Што вреди новиот Smart Fortwo наспроти Mercedes S-Class?

Поддршка на Тим Скај од неговото основање во 2010 година, и со победата на Тур во 2012 година, поддршка за велосипедистите обезбеди надлежниот Јагуар XF Sportbrake. Тие не можеа да изберат ништо поинаку за да извршат толку витална задача на една од етапите на Тур: Jaguar F-Type R Coupé Tour de France.

jaguar_f-type_r_coupe_tour_de_france_2014_1

Дизајниран од SVO, кој се справува со специјални проекти во рамките на групата Jaguar Land Rover, како што е неодамнешниот Jaguar F-Type Project 7, Jaguar F-Type R Coupé Tour de France го гледа задното стакло заменето со велосипеди од јаглеродни влакна, кои носат два Pinarello Bolide TT, избор на Team Sky за сцената.

ЗБОРУВАЊЕ ЗА: Тука се роди култот на Граѓанското

Дополнително напојување е додадено и во багажникот за да се обезбеди потребната енергија за радијата, засилувачите, микрофоните, сирените и екраните кои обезбедуваат комуникација помеѓу спортскиот директор на Team Sky и возачите. И однадвор и одвнатре, Jaguar F-Type R Coupé Tour de France ги прифаќа боите и графиката на Team Sky, вклучувајќи ја дарежливата сина лента присутна во концептот.

ТЕХНОЛОГИЈА: Новиот Volvo XC90 е безбедносен компендиум

SVO, по внимателна анализа, заклучи дека 550 КС и вртежен момент од 680 Nm испорачани од 5-литарскиот V8 Supercharged (т.е. компресор) на купето F-Type R треба да бидат повеќе од доволни за да бидат во чекор со специјализираните велосипеди, така што тие не се направени. промени на погонската група или шасијата за да ја исполни својата мисија.

Jaguar F-Type R Coupé Tour de France 22612_2

Прочитај повеќе