Porsche 911 + Citroen DS = Vintage Panamera?

Anonim

Има и такви кои ги обвинуваат за рекламни маневри и, всушност, Brandpower, комуникациска компанија, живее од вирална содржина и ова е една од нив: тоа е Panamera Vintage, резултат на спојот помеѓу Citröen DS и Porsche 911. .

Крстот, резултат на средбата помеѓу Citroen DS и Porsche 911 на патувањето на вториот во Париз и гушено со децении... во ред, успеавме и ние да го измислиме, но без разлика дали овие слики се лажни или не, што прават тие кажи за оваа идеја? Тоа би било како создавање на Panamera Vintage, со француски акцент. Ова е резултат на спојувањето на две икони на автомобилската историја: неспоредливиот Porsche 911 и дизајнерската икона Citröen DS.

Порше ДС 5

Иако не веруваме во постоењето на овој проект, освен само како интересна идеја, не можеме да не ги откриеме неговите бројки. Според Brandpowder, под хаубата на оваа Panamera Vintage, има 3.0 турбо мотор со 260 КС од Porsche 911, кој ја зајакна стабилноста на возилото преку зголемување на цврстината на шасијата. Panamera Vintage, првото име дадено од Razão Automóvel, не може да се каже дека е лошо обмислено и дека крајниот резултат е интересен колку што е чуден, но од кога овие квалитети не одат рака под рака?

Порше ДС 4

Има сосема неразумни идеи и приказни, не мислите? На пример, не знам, создај хиперавтомобил со 5000 коњски сили или Мерцедес не сака некој да знае дека AMG подготвувал Mitsubishi во 90-тите. Па јас ќе продолжам со трансформацијата на Ford Transit со Porsche Cayenne, по дека транспортниот товар никогаш повеќе нема да биде исто.

Porsche 911 + Citroen DS = Vintage Panamera? 23002_3

Прочитај повеќе