Rolls-Royce изгледа помлад во Женева

Anonim

Rolls-Royce се менува. Раскошна и раскошна како и секогаш, таа се појави во Женева со „поотворен“ дух.

Позрелата публика е поинаква. Помалку традиционално и повеќе... смело. Врз основа на овие премиси, Rolls-Royce ја произведе серијата Black Badge, дизајнирана да ја задоволи зрелата публика, но со помлад и „префинет“ дух (вообичаено…). Дозволете ни да се пошегуваме: на кинеските студенти во САД ќе им се допаднат вестите…

И моделите Ghost и Wraith добија црна сјајна завршница на речиси сите нивни компоненти, а не беше изоставен ниту славниот Spirit of Ectasy. Црната боја е доминантна боја во внатрешноста и надворешноста на луксузните британски автомобили - дури ни отворите за воздух не излегоа.

ПОВРЗАНО: Придружете го автомобилскиот саем во Женева со Ledger Automobile

Но, ова издание не е само естетски комплет. Моќниот 6,6 литарски V12 мотор на Rolls-Royce Ghost доби 40 КС и 60 Nm вртежен момент, сега испорачува 604 КС и 840 Nm соодветно. Покрај зголемувањето на перформансите, Ghost доби и нова промена на менувачот што овозможува одржување на брзините пониски и, следствено, возење на повисоки вртежи. Суспензиите добија и специфичен аранжман.

НЕ СЕ ПРОПУШТА: Откријте ги сите најнови на Саемот за автомобили во Женева

Wraith, од друга страна, испорачува 623 КС преку V12 и, во ова специјално издание, неговиот максимален вртежен момент порасна на 869 Nm (70 Nm повеќе од нормалната верзија).

Rolls-Royce изгледа помлад во Женева 23270_1

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе