Подесување доведено до крајност од Кизил Салеем

Anonim

Тоа е без сомнение едно од најдобрите графички дела што некогаш сме ги виделе. Кизил Салеем е автор на сликите што ја придружуваат оваа статија.

Khyzyl Saleem е дизајнер на игри по занает и хоби-љубител на автомобили. Кога овие две компоненти се вкрстуваат со индустриски дози на имагинација, резултатот може да биде само фантастичен. GT-R со заден мотор од средна класа или Буба со механика на Porsche 917K. Зошто да не?

Овој пат, Салим се посвети на повторно измислување на некои од најпознатите автомобили во историјата и денес. Многу од овие проекти тешко дека ќе можат да ја видат „светлината на денот“, но како што вели народот „сонувањето не чини“, а ниту замислувањето. Зборувајќи за SpeedHunters (видете овде), Салим признава дека „Знам дека многу од овие автомобили се недопирливи, но дел од забавата е навистина тоа“.

Има модели за сите вкусови. Модели од групата Ц, прототипи на Ле Ман, категорија GT3, рампи, па дури и пик-ап. Само изберете!

Заеднички, сите тие споделуваат радикален дизајн без компромиси и фантастична мешавина на винтиџ компоненти со модерни допири (видете го Lamborghini Miura со LED задни светла).

Чувајте ја галеријата со слики, а доколку ви се допадне резултатот, следете го Инстаграм профилот на Кизил Салеем. Вреди!

quad turbo_918
great_f100
midengined_gtr
lbw_288gto
jdm_camaro
hillclimb_gto_1
chargerrtk17
countach_huracanlights
ferrari458_tt
formuladrift_300sl
formuladrift_f40
formuladrift_miura
groupc_hondas2000
b33tle17k
autonomous_gtr

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе