Alpha-N Performance го трансформира BMW M2 Coupé

Anonim

Моќност од речиси 500 КС и боди-кит кој го одзема здивот. Тоа е предлог на Alpha-N Performance за неодамна претставеното BMW M2 Coupé.

Бидејќи претставувањето на BMW M2 Coupé траеше само две недели, малку време е точно, но очигледно беше повеќе од доволно време Alpha-N Performance да го подготви својот предлог за прилагодување за најновиот модел M Performance.

НЕ СЕ ПРОПУШТА: 8-те омилени бои за автомобили во 2015 година

Alpha-N Performance, бренд специјализиран за комплети за каросерија и делови за резервни делови, го нарече комплетот што можете да го видите на фотографиите од M2-RS, во јасна алузија на германскиот збор rennsport (спортски автомобил на португалски). На механичко ниво, оваа надградба обезбедува зголемување на моќноста од 370 КС на 480 КС (+110 КС) само со користење на електронско репрограмирање и вклучување на систем за вбризгување вода. Премногу амбициозно? Можеби. Ова зголемување на моќноста очигледно ќе има драстични последици врз перформансите на BMW M2 Coupé, но Alpha-N Performance сè уште не ги подобри вредностите.

За да не остане незабележана верзијата BMW M2 Coupé „M2-RS“ во очите на никого, германската компанија подготви комплет за каросерија со карбонски делови и прилагодливо задно крило. Се во име на естетиката и изведбата. Alpha-N Performance сè уште подготвува Clubsport верзија на M2, повеќе насочена кон патеките и деновите на патеката.

bmw m2 alpha n изведба 4
bmw m2 alpha n изведба 5
bmw m2 alpha n изведба 3
bmw m2 alpha n изведба 2

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе