Lamborghini Huracán Performante ќе го загуби врвот. Дали е ова верзијата на Spyder?

Anonim

Дизајниран од дизајнерот Аксјонов Никита, моделот прикажан на сликите може да биде многу блиску до Lamborghini Huracán Performante Spyder, закажан за салонот во Франкфурт.

Не беше толку одамна кога Lamborghini Huracán Performante стана најбрзиот сериски модел досега на Нирбургринг. Титулата беше понесена само неколку дена пред големата премиера на салонот во Женева – 6:52.01 минути е колку време беше потребно за да се заобиколи „Зелениот пекол“.

НЕ СЕ ПРОПУШТА: На автомобилската причина му требате

Lamborghini не губеше време да го прослави рекордот постигнат на патеката во Германија и веќе го подготвува новиот Huracán Performante Spyder, кабриолет верзијата на својот најнов спортски автомобил. И ако една од силните страни на Huracán Performante беше неговата тежина - околу 40 kg полесна од стандардниот модел - дали Spyder ќе ја расипе диетата?

Засега единствените индиции за новиот модел се дадени преку камуфлиран прототип фатен како кружи по јавните патишта. Врз основа на овие слики, новите цртежи (на сликите) на претстојниот Lamborghini Huracán Performante Spyder доаѓаат од Русија, создадени од дизајнерот Аксјонов Никита.

Lamborghini Huracán Performante Spyder

Повеќе од естетската компонента, во оваа „open-air“ верзија, интересно е да се знае како ќе се наруши (или не) перформансите. Сегашниот Huracán Perfomante постигнува 0-100 km/h за само 2,9 секунди и 0-200 km/h за само 8,9 секунди , нескротлива трка која завршува само со максимална брзина од 325 km/h. Броеви кои може да претрпат благ пораст со предвидливото зголемување на тежината на комплетот мотивирано од структурните засилувања.

Ќе се врати и атмосферскиот V10 мотор од 5,2 литри со 630 КС и 600 Nm максимален вртежен момент – истиот што ги опремува и другите верзии на моделот. Презентацијата на Huracán Perfomante треба да се одржи на салонот во Франкфурт, во септември.

Lamborghini Huracán Performante Spyder

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе