Dodge Challenger SRT Hellcat: од „нула“ до „остаток“ за помалку од 30 km

Anonim

Уште едно „откритие“ на пазарот на половни автомобили. Овој Dodge Challenger SRT Hellcat виде подобри денови…

Аххх. Тоа чувство на напуштање на застапништвото со сосема нов автомобил. Дали знаеш? Во случајот со овој Dodge Challenger SRT Hellcat, неговиот сопственик нема да го има тоа чувство долго време.

До доаѓањето на еден Dodge Challenger SRT Demon, SRT Hellcat се сметаше за најмоќниот сериски мускулен автомобил досега. Па, тогаш… Излегува дека скротувањето на овој „ѕвер“ од 717 коњски сили и 880 Nm вртежен момент – благодарение на 6,2-литарскиот V8 HEMI мотор – не е ништо лошо.

Несреќата, чии детали засега се непознати, се случила во Мериленд, САД, на точно 29 километри откако автомобилот го напуштил застапништвото.

И покрај оштетувањата низ возилото, изгледа дека воздушните перничиња не се активирани.

НЕ СЕ ПРОПУШТА: Да се исплаши „демонот“ на Dodge, само овој Camaro ZL1 „The Exorcist“

Автомобилот заврши во рацете на тјунинг куќа Cleveland Power & Performance, а сега е достапен за секој кој сака да го купи. Колку би биле подготвени да платите за овој Dodge Challenger SRT Demon во нијанси на сина боја?

Без да се заборави дека би било неопходно да се заштедат пари за да се врати Dodge Challenger SRT Hellcat на првобитниот изглед. Возачка врата, задни и предни прозорци, браници, A, B и C столбови, задна оска... накратко, речиси сè освен внатрешноста и моторот.

Dodge Challenger SRT Hellcat: од „нула“ до „остаток“ за помалку од 30 km 24063_1

Dodge Challenger SRT Hellcat: од „нула“ до „остаток“ за помалку од 30 km 24063_2

Dodge Challenger SRT Hellcat: од „нула“ до „остаток“ за помалку од 30 km 24063_3

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе