Rolls Royce Phantom Series II во off-road режим

Anonim

Некој многу имагинативен зеде аристократски Rolls Royce Phantom Series II и во него го разбуди неговиот „all-terrain“ стил.

Ролс Ројс, можеби нај „снобот“ и најаристократскиот бренд во автомобилската индустрија. Се осмелувам да кажам без никаков презир кон другите марки, дека ако постоеше автомобил на овој свет со сина крв, тоа сигурно ќе беше Ролс Ројс. Затоа што тоа е бренд кој отсекогаш се карактеризирал со дистинкција, квалитет, префинетост и дискреција. Толку многу дискреција што дури и самите имиња алудираат на духови: Silver Ghost, Phantom, Wraith итн.

ролс ројс дрифт 2

И како и со секое кралско семејство кое се почитува, има скандали во семејството на Ролс Ројс. Никој не е имун на скандали, па ни Ролс Ројс. Најновата вклучува Rolls Royce Phantom Series II во пози кои не се доликуваат на добар семеен автомобил. На видеото подолу можете да го видите истиот „Bastard Rolls“ како лебди, гори и се забавува како да е груб американски автомобил со V8 мотор. Погледнете и шокирајте се:

Всушност, секој мора да биде она што го разбира. А што го спречува V12 автомобил со 6750cc, повеќе од 2,5 тони тежина и внатрешност полн со луксуз да биде рели автомобил? Апсолутно ништо. Како што веќе рековме овде, нема граници за забава со автомобил. За среќа се чини дека богатиот сопственик на ова „гад“ мисли исто како нас. Заслужува „лајк“ нели?

Текст: Гилерме Фереира да Коста

Прочитај повеќе