DB11 Q од Aston Martin: иста моќ, уникатен изглед

Anonim

Aston Martin се враќа во Женева со луксузен состав: Vanquish S, Vanquish S Steering Wheel, DB11 Q и заедничкиот проект со Red Bull.

Од 2012 година, одделот П од Астон Мартин , услуга за персонализација на британската марка, им дава можност на клиентите на брендот да купат спортски автомобил направен по мерка – има пари…

Во историјата на овој оддел се модели како CC-100 Speedster Concept, направен за да ја прослави стогодишнината на марката, во 2013 година, или Vantage GT12 Roadster, „отворена јама“ верзија на GT12 Coupé со 600 КС. моќ.

За да внесе нов живот во оваа услуга, Aston Martin штотуку разви нов ексклузивен модел кој ќе биде претставен во Женева, DB11Q.

DB11 Q од Aston Martin: иста моќ, уникатен изглед 25473_1

НЕ СЕ ПРОПУШТА: AM-RB 001: супер спортски автомобил ќе има 6,5 литарски Cosworth V12 мотор

Во овој случај, Aston Martin избра да ја обои каросеријата во нијанси на сина сина боја (со соодветни тркала) и додаде некои аеродинамични додатоци во јаглеродни влакна: преден и заден сплитер, странични здолништа и доводи за воздух на хаубата. Внатре, врвен момент ќе бидат натписите Q by Aston Martin на потпирачите за глава и влезовите на вратите.

Што се однесува до моторот, ќе треба да се задоволиме со истиот 5,2-литарски твинтурбо V12 блок, способен да развие 605 КС моќ и 700 Nm максимален вртежен момент. Оваа прилагодена верзија на најмоќниот Aston Martin DB досега (на сликите) ќе биде заедно со Vanquish S, Vanquish S Volante и суперспортскиот автомобил AM-RB 001 на швајцарскиот настан. Не треба да недостасуваат мотиви за интерес…

Дознајте за сите новости планирани за салонот во Женева овде.

DB11 Q од Aston Martin: иста моќ, уникатен изглед 25473_2

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе