Првиот дел од Dodge Challenger SRT Hellcat излезе на аукција

Anonim

Мускулен автомобил со добри причини. Продажбата на првиот Dodge Challenger SRT Hellcat ќе се врати на социјалните причини.

Dodge објави дека првата единица на новиот Dodge Challenger SRT Hellcat ќе учествува на аукцијата Barrett-Jackson Las Vegas 2014, закажана за 27 септември. Сите приходи од аукцијата на првиот Dodge Challenger SRT Hellcat ќе бидат наменети за Opportunity Village, организација која ги поддржува лицата со интелектуална попреченост.

Благородна кауза, која доаѓа набргу откако Dodge Challenger SRT Hellcat беше крунисан за американски „крал на моќта“ кога беше прогласен за најмоќниот мускулен автомобил досега – 707 коњски сили и 880 Nm вртежен момент испорачани од V8 моторот 6,2 литри, потпомогнати од компресор и способен да произведе автентично „ѓаволски“ звук.

2015 Dodge Challenger SRT Hellcat 1

Единицата што ќе биде претставена на аукцијата ќе биде „многу првиот“ Dodge Challenger SRT Hellcat (Nameplate – VIN0001), ќе има ексклузивна боја на каросеријата за презентацијата Stryker Red, внатрешност во црна Laguna кожа, кутија за презентација со потпис HEMI, книга за електронско производство, фотографии од дотичниот модел, Challenger SRT Hellcat чанта за iPad во црна Лагуна кожа и дури извод од матична книга на родени! Никогаш сопственик на мускулен автомобил не примил толкава доза на „разгалување“…

Според извршниот претседател на Dodge, Тим Кунискис, „Новиот Dodge Challenger SRT Hellcat гарантирано ќе биде еден од најдобрите автомобили што ќе влезат на аукција на Барет-Џексон во децениите што доаѓаат. Моделот VIN0001 е идеалната колекција Dodge Challenger, така што брендот ќе се погрижи никогаш да нема да има таков“.

За повеќе детали за новиот Dodge Challenger SRT Hellcat, погледнете ја нашата статија.

Прочитај повеќе