Официјално е: Mitsubishi го воскреснува името Eclipse

Anonim

Новиот модел ќе биде врв на Mitsubishi на Саемот за автомобили во Женева и може да се појави на пазарот оваа година. Конкуренцијата, внимавајте…

Кој се сеќава на Mitsubishi Eclipse? Компактниот спортски автомобил роден во доцните 1980-ти беше особено популарен во „Uncle Sam lands“, а неговото производство траеше повеќе од две децении. Помеѓу, Mitsubishi Eclipse стана познат на големото платно по учеството во филмот Furious Speed.

Сега, Mitsubishi штотуку ги потврди гласините кои укажуваа на враќање на ознаката Eclipse. Од ова име ќе се појави не спортски автомобил, туку компактен теренец Mitsubishi Eclipse Cross , кој е позициониран во опсегот на Mitsubishi помеѓу ASX и Outlander и има една единствена цел: да му парира на Nissan Qashqai.

ТЕСТ: Mitsubishi Outlander PHEV, рационалната алтернатива

Естетски, двете нови слики откриени од Mitsubishi го потврдуваат она што веќе го знаевме: спортски стил, светлечки LED потпис, великодушно наведнат C-столб и остри линии, слични на прототипот XR-PHEV II претставен во 2015 година на Саемот за автомобили во Женева. Цунехиро Кунимото, дизајнер на модели како Nissan Juke, е во голема мера одговорен за овој проект.

На Mitsubishi Eclipse Cross ќе им се придружат ASX и Outlander на претстојниот саем за автомобили во Женева, кој започнува на 7-ми март.

Официјално е: Mitsubishi го воскреснува името Eclipse 25826_1

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе