Mercedes-AMG GT S RENNtech со моќност од 716 КС

Anonim

Подготвувачот разви моќен пакет за да го доведе германскиот спортски автомобил до граница.

RENNtech, компанија специјализирана за резервни делови, го искористи своето долгогодишно искуство со модели од најугледните германски брендови (Mercedes-Benz, Porsche, VW, Audi, BMW итн.) и направи надградба на моќноста на 4,0 литарскиот V8 мотор на Mercedes- AMG GT S.

Покрај механичките подобрувања, комплетот RENNtech вклучува подобрен компресор, поголеми ротори, филтри за воздух со висок проток, катализатор со 200 ќелии и конечно, репрограмирање на ECU. Сето ова прави Mercedes-AMG GT S да добие 180 КС моќ и 218 Nm вртежен момент, за вкупно 716 КС и 888 Nm Комплетот чини 10.675 евра, а за дополнителни 1779 евра е можно да се додаде комплет прилагодливи намотки и спуштање на суспензијата до 4cm.

ПОГЛЕДНЕТЕ ИСТО: Веќе ни недостасуваше Mercedes-Benz SLS AMG

RENNtech не ги откри бројките за перформансите, но имајќи предвид дека на сериската верзија и се потребни само 3,8 секунди за да го заврши спринтот од 0 до 100 км/ч и да достигне максимална брзина од 330 км/ч, не е тешко да се замисли забрзувањето на капацитетот на ова повеќе. мускулна варијанта.

RENNtech Mercedes-AMG GT S (3)

Mercedes-AMG GT S RENNtech со моќност од 716 КС 25844_2

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе