Bentley Flying Spur V8 S на пат кон Женева со 521 КС

Anonim

Одлучувајќи да ја зголеми гамата на Flying Spur, британската марка го претстави Bentley Flying Spur V8 S со 521 КС, кој ќе биде присутен на швајцарскиот настан.

Дефинитивно луксузот и перформансите се главните адути на брендот Crewe. На неколку дена од Саемот за автомобили во Женева, луксузната марка го претстави Bentley Flying Spur V8 S во својата гама.

Опремен со погон на сите тркала, 4-литарски мотор со 528 КС и 680 Nm вртежен момент (21 КС повеќе од V8 претставен пред две години), овозможувајќи му да достигне 100 km/h за 4,9 секунди и максимална брзина од 306 km/h. Заедно со осум-брзински ZF автоматски менувач, спортскиот автомобил има способност да испраќа 40% вртежен момент на предната оска и 60% на задната страна.

ПОВРЗАНО: Бентли го подготвува ривалот за Tesla Model S

Новиот Bentley Flying Spur V8 S овозможува исклучување на четири од осумте цилиндри благодарение на технологијата за деактивирање на цилиндрите, што резултира со намалување на потрошувачката на гориво при патување со брзини на крстарење. Ажурирани се и суспензиите, амортизерите и ESP, со што се подобри управувањето. На естетско ниво, Bentley Flying Spur V8 S добива црна предна решетка, заден дифузор и тркала од 20 или 21 инчи.

Bentley Flying Spur V8 S на пат кон Женева со 521 КС 25845_1

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе