Reiter Engineering Lamborghini Gallardo GT3 FL2 | Леџер за автомобили

Anonim

Ако, како нас во Ledger Automobile, мислите дека Lamborghini Gallardo е автомобил кој сигурно ќе го пропуштите, тогаш не потопувајте се во носталгични чувства.

Според Reiter Engineerig и Lamborghini, германскиот натпреварувачки тим штотуку потпишал стратешки договор со италијанскиот бренд за продолжување на производството на Gallardo GT3. Договор кој ќе биде продолжен за уште 2 години, односно во пракса ќе го видиме Gallardos GT3 уште 2 години како се натпреварува во најразновидните туристички првенства, настани за издржливост и натпревари за трофеи. Но, договорот е со важност од 5 години, што може да вклучи и можна Cabrera GT3 во иднина.

Reiter Engineering Lamborghini Gallardo GT3 FL2 е базиран на моделот од 2013 година, но има неколку надградби за да биде конкурентен на патеката.

2013-Reiter-Engineering-Lamborghini-Gallardo-GT3-FL2-Studio-1-1280x800

Овие надградби го вклучуваат системот за сопирање 24 часа, систем со висок замор целосно прилагоден за тестови на издржливост. На механичко ниво, целиот систем за ладење беше ревидиран и, зачудувачки, дури и потрошувачката беше намалена.

Reiter Engineering Lamborghini Gallardo GT3 FL2 исто така располага со нов, поефикасен аеродинамичен пакет со нови предни спојлери и карбонски задни дифузери, целосно базирани на оние што се користат во верзијата Super Trofeo. Друга од големите предности на овој Reiter Engineering Lamborghini Gallardo GT3 FL2 е тоа што како резултат на сите подобрувања на кои беше подложен, беше можно да се управува диета од 25 килограми во споредба со верзијата GT3.

2013-Reiter-Engineering-Lamborghini-Gallardo-GT3-FL2-Studio-2-1280x800

За оние кои можат и сакаат да го започнат својот влез во светот на конкуренцијата, Reiter Engineering Lamborghini Gallardo GT3 FL2 веќе се покажа како еден од најприфатливите автомобили за мали тимови со помалку финансиски средства. Овој Reiter Engineering Lamborghini Gallardo GT3 FL2 веќе држи рекорд во трошоците за одржување, со вредности кои се движат од 9 €/km до 12 €/km, вклучително и реконструкција на делови доколку е потребно. Се разбира, станува збор за автомобил кој сам по себе не е евтин, Reiter Engineering Lamborghini Gallardo GT3 FL2 се нуди за 320.000 евра, плус даноци кои се однесуваат на различните даночни режими на секоја земја.

Германската компанија, Reiter Engineering, развива основни автомобили Lamborghini за конкуренција од 2000 година, а нејзиниот рекорд има 199 победи и 350 подиуми, што јасно го покажува потенцијалот и посветеноста што компанијата ги вложува во своите проекти.

2013-Reiter-Engineering-Lamborghini-Gallardo-GT3-FL2-Studio-3-1280x800

Исто така, за прв пат во историјата автомобил GT3 од надворешен тим за развој како што е Reiter Engineering заеднички развил автомобил GT3, во ексклузивно партнерство со Lamborghini.

Подигнувајќи го превезот на механиката на овој Reiter Engineering Lamborghini Gallardo GT3 FL2, можеме да сметаме на мотор еднаков на Lamborghini LP550-2, но како што можете да видите од сликата на моторниот простор, влезната кутија со филтри за воздух не е -постоечки, заменет со 2 алуминиумски влезни труби.

Во однос на шасијата и каросеријата, можеме да сметаме на ултра лесната структура, базирана на концептот на просторот целосно од алуминиум. Структурните засилувања на каросеријата се сместени во потпирачите на 2-те оски. Безбедносниот ролна кафез е целосно одобрен од FIA, а прозорците се направени од MaKrolon, акрилен дериват, кој е потенок и поотпорен.

2013-Reiter-Engineering-Lamborghini-Gallardo-GT3-FL2-Mechanical-Engine-Compartment-1280x800

Суспензијата со две краци и шипките за стабилизатор за брзо прилагодување се целосно развиени од Reiter Engineering и се одликуваат со други елементи на суспензијата благодарение на Öhlins, со приспособливи амортизери. Системот за сопирање го има магичниот допир на Brembo и може да сметате на магнезиумски тркала од 18 инчи.

Конечно, аеродинамичниот комплет има приспособливо прилагодување на задното крило и кабината се вентилира преку доводот за воздух во покривот. Натпреварувачките седишта се во кевлар и доаѓаат во 2 верзии, што овозможува совршено вклопување за повисоки или пониски возачи.

2013-Reiter-Engineering-Lamborghini-Gallardo-GT3-FL2-Mechanical-Suspension-1280x800

Reiter Engineering Lamborghini Gallardo GT3 FL2 нè транспортира во светот на конкуренцијата по попристапни цени од другите предлози, особено ако се земе предвид Mercedes SLS AMG GT3, со многу повисоки трошоци за набавка и одржување. Не може да се каже дека е евтин предлог, но може да донесе совршено сериозни дивиденди во конкуренција со повоздржана инвестиција.

Reiter Engineering Lamborghini Gallardo GT3 FL2 | Леџер за автомобили 26514_6

Прочитај повеќе