Следниот Range Rover ќе биде уште полуксузен

Anonim

Според Land Rover, Range Rover треба да стане уште полуксузен од следната генерација наваму.

За да се соочиме со силна конкуренција - имено предлогот на друга британска марка, Bentley Bentayga - Land Rover подготвува полуксузен модел, донекаде во согласност со она што беше направено со Range Rover SVAutobiography (на сликата). Во изјава за Automotive News, Гери Мекговерн, одговорен за одделот за дизајн на марката, ја отфрли можноста за производство на нов модел; наместо тоа, Land Rover има за цел да го подигне Range Rover на друго ниво.

„Како што Discovery и Discovery Sport стануваат се повеќе премиум модели, станува неопходно Range Rover да се направи уште полуксузен модел“, откри Мекговерн, истовремено гарантирајќи дека моделот сè уште не ја достигнал својата граница во однос на цената.

ПОГЛЕДНЕТЕ ИСТО: Ова е новото „седиште“ на Jaguar Land Rover SVO

Гери Мекговерн исто така изјави дека нема да добие трет ред седишта (конфигурација со 7 седишта). Засега оваа конфигурација ќе биде резервирана за Discovery и Range Rover Sport, модели со малку попознати карактеристики, додека можен наследник на Defender би бил предлогот на Land Rover за off-road авантури.

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе